Ga naar de inhoud

Jens Schuermans baalt na EK mountainbike: "Dit is een gemiste kans"

Jens Schuermans stak zijn hand uit naar een medaille op het EK mountainbike, maar strandde uiteindelijk op de zesde plaats. De ontgoocheling was enorm. "Dit is een gemiste kans, ik had echt de dag en de benen die ik nodig had."

Jens Schuermans nestelde zich na een moeizame start in de achtervolgende groep, na de ongenaakbare Tom Pidcock. Hij bleef lang in de running voor de medailles, maar moest in de slotronde de rol lossen en finishte als zesde.

 

"Het had net zo goed een medaille kunnen zijn. In de laatste twee ronden waren we met zes renners voor de laatste twee medailles. Ik voelde me echt wel goed. Ik wist dat het op deze ronde heel belangrijk was om heel goed geplaatst te zijn."

 

Voor Schuermans liep het evenwel fout in de laatste ronde ."Ik zat in vierde positie bij het aangaan van de laatste helling en toen kwam een concurrent op een plek waar ik het niet meer had verwacht. Die kwam me voorbij en ik verloor de focus een beetje. Opeens was ik drie plekken kwijt en dat heeft mij een medaille of toch zeker het gevecht voor de medailles gekost."

 

"Ik zat echt wel goed geplaatst, maar toen gingen die twee concurrenten me bergop voorbij. Daardoor verloor ik de aansluiting. Ik ben echt wel ontgoocheld, want het zat er zeker wel in vandaag."

Ik zat in vierde positie bij het aangaan van de laatste helling en toen kwam een concurrent op een plek waar ik het niet meer had verwacht. Opeens was ik drie plekken kwijt.

"Revanche pakken op het WK"

Schuermans baalde, omdat hij ondanks een topdag naast het podium viel. "Het tempo lag heel hoog, omdat het parcours niet superzwaar was. In het begin was er zeer veel gedrum en dat is zeker niet mijn beste onderdeel. Ik zat wat ver in het begin, maar ik zag altijd de koplopers. Ik kon stelselmatig opschuiven en altijd bij die groep blijven."

 

"Op het einde voelden mijn benen echt goed aan en dus wist ik dat het er zeker in zat. De details waren vandaag bepalend en het is net niet mijn kant op gevallen."

 

"Dit is een gemiste kans. Ik wist dat ik het niveau had om mee te doen voor de medailles. Ik had ook echt de dag en de benen die ik nodig had. Dan is dit toch een teleurstelling, ook al is de zesde plaats ook wel mooi. Er zat meer in en dan

mag je niet te snel tevreden zijn. 

 

Lang kan Schuermans niet bij de pakken blijven zitten, volgende week wacht al een nieuwe uitdaging "Gelukkig is er volgende week het WK en een rondje dat mij nog beter ligt dan dit EK. Dat is een wedstrijd waarin ik echt revanche kan pakken."