Ga naar de inhoud

Vrouwen Anderlecht houden met straffe comeback kansen op Champions League gaaf

 do 18 augustus 2022 22:36
Anderlecht kon een feestje bouwen in Polen.

Van 0-2 naar 3-2. Met een knappe remonte hebben de vrouwen van Anderlecht een plekje in de finale van de eerste kwalificatieronde voor de Champions League afgedwongen. 

De Belgische landskampioen begon nochtans dramatisch aan de wedstrijden tegen het Poolse Lodz. Anna Redzia opende na 13 minuten de score, Dominika Kopinska verdubbelde na de pauze met een strafschop.

 

Pas na een uur schoot paars-wit wakker. Alexis Thornton en Lola Wajnblum konden in 10 minuten tijd de bordjes gelijk hangen. In de extra tijd kon Thornton dan alsnog een overwinning uit de brand slepen.

 

Zo stoot Anderlecht door naar de finale van de eerste kwalificatieronde van de Champions League. Daarin nemen ze het zondag op tegen het Finse Kups Kuopio.

 

Bij een overwinning krijgen de vrouwen van Anderlecht dan een van de 24 plekjes in de tweede kwalificatieronde. Daarin vallen er 12 tickets te verdienen voor de poulefase. Titelverdediger Lyon, Barcelona, Chelsea en Wolfsburg hebben hun ticket al op zak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.