EK kajak: Dubbel Belgisch succes, beide duo's halen de A-finale

  Op de tweede dag van het EK kano/kajak in München hebben zowel Lize Broekx en Hermien Peters als Artuur Peters en Bram Sikkens zich geplaatst voor de A-finale van de K2 500m. De vrouwelijke K4 moet morgen herkansen.

  De Belgische kajakkers hebben een goeie dag achter de rug op het EK in München. De "nieuwe" K4 bij de vrouwen kon zich dan wel niet rechtstreeks plaatsen voor, de vuurdoop op een groot kampioenschap deed deugd.

   

  De K4 kan morgen via de halve finales nog de finale halen. "Ik hoop natuurlijk dat dat lukt, maar we moeten ook realistisch zijn. Wij zijn geen profs en het merendeel van onze tegenstanders wel."

   

  Broekx en Peters kregen geen rust, want enkele uren later moesten ze in de K2 de halve finale varen na de farçe met de kop of munt gisteren. Soeverein stoomden ze naar de zege en de A-finale. "Nu willen we onze revanche."

   

  Broer Artuur en kompaan Bram Sikkens volgden dat goede voorbeeld. Na een spannende strijd gleden ze als derde over de finish, goed voor een ticket voor de A-finale. "Dit hadden we echt nodig", zei Peters achteraf.

   Belgen op 19 augustus
  Hermien Peters/Lize Broekx/Camille Dewaele/Amber Van Broekhoven reeksen K4 500m 1'37"217 (6e, naar HF)
  Hermien Peters/Lize Broekx  halve finale K2 500m 1'42"612 (1e, naar F)
  Artuur Peters/Bram Sikkens halve finale K2 500m 1'30"541 (3e naar F)

  EK kano/kajak: dag 2

  1. 18 uur 12. Dit hadden we echt nodig. Het was onze beste wedstrijd van het seizoen. Artuur Peters.
  2. 17 uur 55. Peters en Sikkens: "Dit hadden we echt nodig".

   Peters en Sikkens: "Dit hadden we echt nodig"

  3. 17 uur 43. Bekijk de reeks k2 500m van Peters en Sikkens.

   Bekijk de reeks k2 500m van Peters en Sikkens

  4. 17 uur 42. Belgen halen A-finale! Artuur Peters en Bram Sikkens delen hun wedstrijd goed in en varen bijna voortdurend in de top 3. Ze komen als 3e over de finish en hebben hun ticket voor de A-finale dus beet. Enkel de Oekraïense boot en de Deense boot waren sneller. .
  5. 17 uur 39. De Belgen varen in baan 4 en peddelen naar de startpositie. .
  6. 17 uur 33. Over iets minder dan 10 minuten staat de halve finale van Peters en Sikkens op het programma. Kijk hierboven in de livestream hoe ze het ervan af brengen. .
  7. 12 uur . Broekx en Peters: "Revanche, dat willen we!".

   Broekx en Peters: "Revanche, dat willen we!"

  8. 11 uur 50. Bekijk de reeks k2 500m van Peters en Broekx.

   Bekijk de reeks k2 500m van Peters en Broekx

  9. 11 uur 42. Broekx/Peters simpel naar de A-finale. Lize Broekx en Hermien Peters hebben met een boot voorsprong hun halve finale in de K2 500 meter gewonnen. Een rechtstreeks ticket voor de A-finale lukte niet (na opwerpen van een munt!), maar zo geraken ze er toch. Ze bewijzen opnieuw medaillekandidaat te zijn. .
  10. 09 uur 55.
  11. 09 uur 45. Amber Van Broekhoven: "Het is fantastisch, heb er bijna geen woorden voor".

   Amber Van Broekhoven: "Het is fantastisch, heb er bijna geen woorden voor"

  12. 09 uur 30. Bekijk de reeks k4 500m met Peters, Broekx, Dewaele en Van Broekhoven.

   Bekijk de reeks k4 500m met Peters, Broekx, Dewaele en Van Broekhoven

  13. 09 uur 20. Halve finale voor Belgische K4-boot. Het kwartet Peters/Broekx/Dewaele/Van Broekhoven heeft zich bij zijn EK-debuut op de K4 500 meter niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor de A-finale. De Belgen hielden wel lange tijd gelijke tred met de subtop in de race, maar een 6e plaats volstaat niet voor de A-finale. Morgenvroeg krijgen ze een herkansing in de halve finales. .
  14. 08 uur 54. Belgen deze ochtend. Lize Broekx en Hermien Peters komen vanochtend twee keer in actie. Eerst, om 9.15 uur met Camille Dewaele en Amber Van Broekhoven in de K4 500 meter. Het is het internationale debuut van de Belgische K4-boot. Om 11.40 uur is het opnieuw aan Broekx/Peters, in de halve finales van de K2 500 meter. Gisteren eindigden de Belgen nog ex aequo eerste met Duitsland in de reeksen, maar na het opwerpen van een muntje werden ze als tweede aangewezen, waardoor ze alsnog de halve finales moeten afwerken. .
  15. 19-08-2022.
  16. 19 uur 03.
  17. 19 uur 01.