Ga naar de inhoud

Victor Campenaerts twijfelt niet: "Dan Bigham verbetert vrijdag mijn werelduurrecord"

 wo 17 augustus 2022 15:40
Victor Campenaerts is uurrecordhouder sinds april 2019.

Sneuvelt de 55,089 kilometer in een uur van Victor Campenaerts? De uurrecordhouder legt in zijn vlog uit dat Dan Bigham vrijdag zijn opvolger wordt. Bigham moet het pad effenen voor Filippo Ganna. "En als ze het later met Ganna doen, dan willen ze een tijd neerzetten die er eeuwig zal staan."

Filippo Ganna had zijn zinnen gezet op het uurrecord, maar het enthousiasme brokkelde de voorbije weken af na een slopende Tour.

 

Ganna lijkt niet in topvorm, maar zijn werkgever Ineos Grenadiers gooit de voorbereidingen echter niet weg.

 

Dan Bigham is het wisselstuk met dienst. De Brit is performance engineer voor Ineos en verbeterde in 2021 in Grenchen het Britse record (54,723 km).

 

Op die Zwitserse piste valt hij vrijdag dus het uurrecord van Victor Campenaerts aan en onze landgenoot heeft mentaal al afscheid genomen van zijn chrono.

Ik twijfel er zelfs niet over dat mijn record gebroken wordt.

Victor Campenaerts

"Ik denk dat mijn record verbeterd wordt. Ik twijfel er zelfs niet over", zegt Campenaerts in zijn vlog.

 

"Ik ken Bigham niet zo goed, maar hij is zeer intelligent en hij veroverde het Britse record. Dat wil zeggen dat hij sneller was dan Bradley Wiggins. Zijn afstand ligt ook erg dicht bij mijn record."

 

Bigham ligt niet als renner, wel als ingenieur onder contract bij Ineos en zette de voorbije maanden mee zijn schouders onder het traject dat Filippo Ganna had moeten bewandelen.

 

"Hij bereidt de poging van Ganna voor. Die aanval is uitgesteld omdat hij niet vliegt."

 

"Als ze het uurrecord met de Italiaan willen breken, dan willen ze dat op een fenomenale manier doen. Met een tijd die er voor eeuwig staat."

 

"Maar deze Ganna heeft afgezien in de Tour en is niet top. Bigham bereidt dit sinds begin dit jaar voor voor Ganna, maar heeft zelf ook veel getest. Dat is wat hij doet in zijn leven."

 

(lees voort onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Wellicht hebben ze al succesvol getest"

En dus weet Victor Campenaerts dat hij na vrijdag zijn prestigieuze titel zal moeten inleveren.

 

"Met hun marginal gains zal hij het record breken met dezelfde power als bij zijn laatste poging."

 

"Ik ben trots dat ik het record zo lang heb gehad, maar dit is een goeie test voor Ineos. Als ze Bigham steunen, dan weten ze dat het succesvol zal zijn."

 

"Ze zullen niet gokken en zullen geen mal figuur willen slaan. Wellicht hebben ze dus al succesvol getest."

 

"En als er fouten worden gemaakt of werkpunten zijn, dan weten ze dat voor Ganna."

Gerelateerd: