EK atletiek dag 3: Dylan Borlée knap 5e in finale 400m, Bolingo wordt 7e

  Borlée werd knap 5e in zijn eerste individuele outdoorfinale op een groot toernooi.

  Dylan Borlée is knap vijfde geworden in de finale van de 400m bij de mannen. Cynthia Bolingo werd 7e bij de vrouwen, waar geen maat stond op de Nederlandse Femke Bol. Op de 110m horden won de Spanjaard Asier Martinez met één duizendste voorsprong, in het hink-stap-springen domineerde Pedro Pichardo als vanouds.

  De Belgen: een (bijna) foutloze dag

  Vooral Nafi Thiam en Noor Vidts kaapten op dag 3 van het EK atletiek de aandacht weg. Zij schitterden in de zevenkamp en staan eerste en tweede na dag 1. Ook hordelopers Dries Van Nieuwenhove en Nina Hespel deden het goed en plaatsten zich voor de halve finales op de 400m horden. Milanov sneuvelde in het discuswerpen.

   

  Dylan Borlée en Cynthia Bolingo mochten de avond afsluiten met hun finales op de 400m. De jongste van de Borlée-broers deed het erg goed in zijn eerste individuele finale op een groot outdoortoernooi en werd 5e. Bolingo kon niet opboksen tegen de moordende concurrentie bij de vrouwen en werd 7e.

  Finales: Bol domineert, Martinez flitst en Pichardo vliegt

  Op de 400m bij de mannen maakte de Brit Matthew Hudson-Smith zijn favorietenrol helemaal waar. Hij knalde naar goud, voor de jonge Zwitser Petrucciani en de Brit Haydock-Wilson. Bij de vrouwen stond er geen maat op de Nederlandse Femke Bol. Zij hield twee Poolse atletes op grote afstand.

   

  In het hink-stap-springen was de winnaar van de competitie in principe al gekend nog voor de finale begonnen was. De Portugese Cubaan Pedro Pichardo vloog met 17m50 naar goud, de rest stond niet op de foto.

   

  In het hamerslingeren bij de vrouwen ging de titel naar de Roemeense Ghelber, in het polsstokspringen verraste de Finse Murto door favorietes Stefanidi en Sutej af te houden, met een kampioenschapsrecord nota bene.

   

  De spannendste finale werd voor het laatste bewaard. Op de 110m horden vlogen de Spanjaard Asier Martinez en uittredend Europees kampioen Pascal Martinot-Lagarde nek aan nek naar de lijn. Martinez hield met amper één duizendste (!) de Fransman net af.

  Belgen op 17 augustus 
  atleet nummer/discipline  
  Nafi Thiam zevenkamp volg hier
  Noor Vidts zevenkamp volg hier
  Dries Van Nieuwenhove reeksen 400m horden 50"85 (19e, naar HF)
  Nina Hespel reeksen 400m horden 56"72 (10e, naar HF)
  Philip Milanov discuswerpen kwalificaties 61,04 meter (15e, out)
  Dylan Borlée finale 400m 5e in 45"39
  Cynthia Bolingo finale 400m 7e in 50"94

  EK atletiek: dag 3

  1. 22 uur 30. Martinez bezorgt Spanje goud op de 110m horden na uiterst nipte finish.

   Martinez bezorgt Spanje goud op de 110m horden na uiterst nipte finish

  2. 22 uur 27. Martinez wint razend spannende finale 110m horden. Favoriet Asier Martinez heeft goud gepakt op de 110m horden. De Spanjaard vloog nek aan nek met ancien Martinot-Lagarde richting de lijn en won met één duizendste voor de Fransman. Ook het brons gaat naar Frankrijk met Kwaou-Mathey. .
  3. 22 uur 26. Finse Murto wint goud in het polsstokspringen.

   Finse Murto wint goud in het polsstokspringen

  4. 22 uur 25. Het stadion in München maakt zich op voor de finale van de 110m horden, het slotnummer van de avond. De Spanjaard Martinez en de ervaren Martinot-Lagarde zijn de favorieten. .
  5. 22 uur 24. Bekijk de ontknoping in het hamerslingeren bij de vrouwen.

   Bekijk de ontknoping in het hamerslingeren bij de vrouwen

  6. 22 uur 22. Finse Murto stunt in polsstokspringen. De Finse Murto heeft goud veroverd in het polsstokspringen bij de vrouwen. Ze verbeterde met 4m80 eerst al haar nationale record en deed er daarna met 4m85 zelfs nog een kampioenschapsrecord bij. Het zilver is voor de Griekse favoriete Stefanidi, voor de Sloveense Sutej. .
  7. 22 uur 15. Bolingo: "Ik voelde het vandaag dat ik geen optimale voorbereiding heb gehad".

   Bolingo: "Ik voelde het vandaag dat ik geen optimale voorbereiding heb gehad"

  8. 22 uur 11. Cynthia Bolingo wordt 7e in de finale van de 400m, Bol bezorgt Nederland goud.

   Cynthia Bolingo wordt 7e in de finale van de 400m, Bol bezorgt Nederland goud

  9. 22 uur 06. Bolingo wordt 7e in finale 400m. Cynthia Bolingo heeft niet kunnen opboksen tegen de huizenhoge concurrentie in de 400m finale bij de vrouwen. Onze landgenote werd 7e in 50"94. Er stond zoals verwacht geen maat op de Nederlandse Femke Bol, die met 49"44 een absolute topchrono aflevert. De rest van de medailles is voor Polen, met Kaczmarek en Kielbasinska. .
  10. 22 uur . De nummers volgen mekaar in sneltempo op. De finale van de 400m staat al voor de deur. Cynthia Bolingo raakte na veel blessureleed toch tijdig in vorm. Een medaille mogen we niet van haar verwachten, al heeft Bolingo wel al vaker verbaasd. .
  11. 21 uur 55. Dylan Borlée: "Toch een kleine frustratie omdat ik zo dicht bij het podium was".

   Dylan Borlée: "Toch een kleine frustratie omdat ik zo dicht bij het podium was"

  12. 21 uur 54. In de polsstokcompetitie bij de vrouwen is er een spannende finale aan de gang. De Griekse Stefanidi leek op goudkoers te liggen, maar ze miste op 4m75 en de Finse Murto ging zowaar wel over die hoogte. Een nationaal record voor Murto, die net als Stefanidi en de Sloveense Sutej al zeker een medaille heeft als enige overgebleven atletes. .
  13. 21 uur 50. Dylan Borlée wordt knap 5e in de finale van de 400m, Hudson-Smith pakt goud.

   Dylan Borlée wordt knap 5e in de finale van de 400m, Hudson-Smith pakt goud

  14. 21 uur 48. Dylan Borlée knap 5e! Dylan Borlée startte degelijk, hield zijn tempo aan in de bochten en hield ook stand in de laatste rechte lijn. Een 5e plek is het knappe eindresultaat voor de jongste van de Borlée-broeders. De Brit Hudson-Smith maakte zijn favorietenrol helemaal waar in een snelle 44"53. De jonge Zwitser Petrucciani, een generatiegenoot van Jonathan Sacoor, verrast met zilver. De Nederlander Bonevacia valt uiteindelijk naast het podium, de Brit Haydock-Wilson pakt brons. .
  15. 21 uur 46. De Nederlander Bonevacia is net op tijd terug in vorm. Wordt hij de uitdager van favoriet Hudson-Smith? Kris Meertens.
  16. 21 uur 44. Tijd voor Borlée. De 400m lopers staan klaar voor hun moment van de waarheid. Dylan Borlée loopt zijn eerste finale op een groot outdoortoernooi. Hij liet zelf al optekenen dat in een finale "alles mogelijk is", kan hij verrassen en dicht bij het podium eindigen? .
  17. 21 uur 40. Pichardo heerst in hink-stap-springen. Zoals verwacht heeft Pedro Pichardo het goud veroverd in het hink-stap-springen. De Portugese Cubaan stond heel de wedstrijd aan de leiding en sprong met 17m50 ruim ver genoeg om de Europese titel te veroveren. Het zilver is voor de jonge Italiaan Andrea Dallavalle, de Fransman Jean-Marc Pontvianne kaapt brons weg. .
  18. 21 uur 40. Portugees Pichardo verovert goud in het hinkstapspringen met een sprong van 17m50.

   Portugees Pichardo verovert goud in het hinkstapspringen met een sprong van 17m50

  19. 21 uur 30. In de zevenkamp hebben Thiam en Vidts dag 1 afgesloten als nummer 1 en 2 in de stand. Straks kunnen Borlée en Bolingo voor nog wat extra Belgisch succes zorgen op de finales van de 400m. .
  20. 21 uur 12. In het polsstokspringen zijn ze nog met 8 finalistes over. Enkel de twee topfavorieten, Stefanidi en Sutej, bleven voorlopig nog foutloos. De lat komt dadelijk op 4m65 te liggen. .