Ga naar de inhoud

2 Belgische kajakduo's naar halve finale, Artuur Peters rechtstreeks naar finale

Artuur Peters en Bram Sikkens

De Europese Kampioenschappen lopen op hun einde, maar voor de kajakkers en kanovaarders begint het nu nog maar pas. In de ochtendreeksen beet Artuur Peters voor de Belgen de spits af met een sterke prestatie in de K1 1.000 meter. De duo's op de K2 500 meter deden het ook goed, maar net niet goed genoeg voor een rechtstreekse finaleplaats.

Belgen op 18 augustus
  Artuur Peters K1 1000m 3'35"552 (1e, naar F)
  Broekx/Peters K2 500m 1'44"968 (2e, naar HF)
  Sikkens/Peters K2 500m 1'35"327 (3e, naar HF)

EK kano/kajak: dag 1

spinner
 1. 17 uur 42.
 2. 17 uur 30. Bekijk de ruime samenvatting van dag 1 van het EK kajak.

  Bekijk de ruime samenvatting van dag 1 van het EK kajak

 3. 15 uur 48. Dan toch geen zege voor Broekx/Peters. De jury heeft er héél erg lang over gedaan, maar uiteindelijk worden de Duitsers in de reeks van Broekx/Peters toch boven de Belgen geplaatst in de rangschikking. Dat betekent dat ze morgen in de halve finales opnieuw in actie komen, in plaats van een vrijgeleide te krijgen naar de finale. .
 4. 15 uur 28. Sikkens en Peters: "We mogen tevreden zijn".

  Sikkens en Peters: "We mogen tevreden zijn"

 5. 15 uur 22. Peters en Sikkens moeten naar halve finale.

  Peters en Sikkens moeten naar halve finale

 6. 15 uur 20. Halve finales voor Sikkens/Peters. Artuur Peters probeerde aan de zijde van Bram Sikkens hetzelfde te doen als zijn zus Hermien enkele minuten geleden. De Belgische kajak kon gelijke tred houden met de toppers, maar uiteindelijk is een 3e plaats hun deel. De Belgen moeten nu via de halve finales passeren om de A-finale nog te halen. .
 7. 15 uur 17. Broekx en Peters plaatsen zich net niet voor A-finale.

  Broekx en Peters plaatsen zich net niet voor A-finale

 8. 15 uur 07. Broekx/Peters meteen naar de A-finale. Lize Broekx en Hermien Peters hebben na een bloedstollend duel met de Duitse kajak uiterst nipt een rechtstreeks ticket voor de finale behaald. Op het blote oog was er geen verschil te zien tussen de Belgen en de Duitsers. Duitsland werd eerst als winnaar aangewezen, maar dat werd vervolgens herroepen. Broekx en Peters hoeven zo de halve finales niet te varen en kunnen krachten sparen voor de A-finale op zaterdag om 13.16 uur. .
 9. 09 uur 50. Peters wint zijn reeks en plaatst zich voor de finale.

  Peters wint zijn reeks en plaatst zich voor de finale

 10. 09 uur 46. Indrukwekkende Artuur Peters. Artuur Peters heeft zich als winnaar van zijn reeks rechtstreeks geplaatst voor de finales van de K1 1.000 meter. Peters lag van start tot finish (ruim) aan de leiding en kon op het einde zelfs wat krachten sparen. De finale wordt zaterdag om 13 uur afgewerkt. .