Ga naar de inhoud

Komen de Europese Kampioenschappen in 2030 naar België? "Voor 200-jarige viering van ons land"

 di 16 augustus 2022 12:01
Boudewijnstadion
Wordt het Koning Boudewijnstadion een belangrijke trekpleister tijdens de Europese Kampioenschappen van 2030?

Hoewel sommige (grote) sporten overwegen om niet langer onder de koepel van de Europese Kampioenschappen hun EK te organiseren, droomt atletiekpaus Wilfried Meert ervan om het evenement naar België te halen.

Terwijl de Duitsers met volle teugen lijken te smullen van de Europese Kampioenschappen in München denken enkele grote sportbonden eraan om zich opnieuw los te rukken van het evenement, zoals ze bij het zwemmen al deden.

 

"Ik heb gehoord dat ze dat bij de atletiek ook gaan doen, maar ik vind dat geen goed idee", zegt Wilfried Meert, drijvende kracht achter veel (atletiek)evenementen in België en het buitenland. "Ze vinden dat ze onvoldoende aandacht krijgen, terwijl het nog altijd Sport Nummer 1 is."

 

"Dat vind ik een kromme redenering. Dankzij de aandacht voor het turnen en wielrennen op de eerste dagen van de Europese Kampioenschappen zien de mensen München alle dagen in de media. Dat komt de kijkcijfers van de atletiek alleen maar ten goede."

 

"Ik vind dat het hier geweldig leeft. Je brengt bijna de Olympische Spelen naar je stad. 9 sporten, dat is toch niet weinig. De hotels zijn uitverkocht, de restaurants zitten vol en overal heerst een goeie sfeer."

Ik voerde al wat aftastende gesprekken om de Europese Kampioenschappen in 2030 naar België te halen.

Wilfried Meert

"Laat ons van de zomer van 2030 eentje maken die de Belgen lang zal heugen"

Wilfried Meert is zelfs zo opgetogen over het concept dat hij het naar België wil halen. "De Europese Kampioenschappen van 2026 zijn al bijna toegekend (aan Birmingham of Boedapest), dus we spreken al over 2030."

 

"Toevallig is dat jaar de 200e verjaardag van België. Een uitstekende gelegenheid om zo'n kampioenschap naar ons land te halen."

 

"Ik heb al wat aftastende gesprekken gevoerd met Europese leiders en als je dan het verhaal van die 200e verjaardag erbij vertelt, vinden ze altijd dat wij de ideale kandidaat zouden zijn. Nu moet je ook de politiek in België nog achter het project scharen, dat is altijd een probleem."

 

"Brussel als uitvalsbasis, maar je kunt er ook Antwerpen, Gent, Luik, Charleroi... bij betrekken. Dat ligt allemaal niet ver van elkaar. Als dat zou lukken, zou de zomer van 2030 er eentje zijn die iedereen in België lang zal heugen."

Meert
Wilfried Meert