Ga naar de inhoud

Gestaakt duel tussen Brazilië en Argentinië wordt dan toch niet herspeeld

De replay van de gestaakte wedstrijd tussen Brazilië en Argentinië in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK van 2022 in Qatar, die was uitgesteld tot 22 september en zonder inzet zou zijn omdat beide ploegen zich reeds hadden gekwalificeerd, is definitief geannuleerd. Dat kondigden de federaties van de twee landen in afzonderlijke verklaringen aan.

De Braziliaanse voetbalbond CBF, de Argentijnse voetbalbond AFA en de Wereldvoetbalbond FIFA hebben het geschil bijgelegd voor het internationaal sporttribunaal TAS, zo lieten de betrokken partijen weten.

 

De clash tussen de voetbalgrootmachten werd op 5 september 2021 in São Paulo al na vijf minuten stilgelegd op vraag van de lokale gezondheidsdiensten omdat vier Argentijnse spelers die op dat moment in Engeland voetbalden de coronaregels zouden geschonden hebben. 

 

De match werd in de grootste verwarring onderbroken waarna de FIFA in april besliste dat het duel op 22 september zou worden ingehaald.

 

Intussen zijn beide landen geplaatst voor de wereldbeker, die in november begint in Qatar, en de Braziliaanse bondscoach Tite verzocht de CBF enkele dagen geleden al de match te laten annuleren door de FIFA. 

 

"Onze prioriteit is nu het winnen van een zesde wereldtitel. Als onze staf vraagt dat de match niet doorgaat, dan zullen wij er alles aan doen opdat dit gebeurt", klonk het toen. 

 

De Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia liet vorige maand ook al weten "niet tegen Brazilië te willen spelen" en dreigde zelfs met een zaak voor het internationaal sporttribunaal TAS.