Ga naar de inhoud

België hoeft volgende maand man in vorm Nick Kyrgios niet te vrezen in Daviscup

 di 16 augustus 2022 11:07

Wimbledon-finalist Nick Kyrgios maakt niet zijn comeback in de Daviscup. Australië had Kyrgios graag zien terugkeren voor het landentoernooi, waar het in september onder meer België ontmoet, maar de speculaties over een terugkeer blijken voorbarig.

De Australische tennisfederatie kondigde dinsdag aan dat Nick Kyrgios dan toch niet zal deelnemen aan de Daviscup in september. 

 

"Het zou fantastisch geweest zijn om Nick in de ploeg te hebben, maar jammer genoeg is hij niet beschikbaar", liet de Australische kapitein Lleyton Hewitt weten. 

 

De 27-jarige Kyrgios kwam in 2019 voor het laatst in actie in de Daviscup. Sinds zijn finale op Wimbledon presteert hij op een hoog niveau, met een titel op het ATP 500-toernooi in Washington en een kwartfinale op het Masters 1000-toernooi in Montreal, waardoor de Australiërs hoopten op een terugkeer in het nationale team. 

 

Het Australische Daviscup-team bestaat uit Alex de Minaur (ATP 20), Thanasi Kokkinakis (ATP 75), Matt Ebden (ATP dubbel 36) en Max Purcell (ATP dubbel 37). Die laatste twee veroverden de dubbeltitel op Wimbledon.

 

Australië is een van de tegenstanders van België in de groepsfase van de Daviscup Finals. Verder zitten Duitsland en Frankrijk in poule C, die van 13 tot 18 september wordt afgewerkt in het Duitse Hamburg. De top twee plaatst zich voor de knock-outfase in het Spaanse Malaga (22-27 november).