Ga naar de inhoud

PSG en de “penaltygate”: ego's Neymar en Mbappé clashen nu alweer in Parijs

Het duurde niet lang voor de ego's van Neymar en Mbappé dit seizoen botsten...

Nieuw seizoen, nieuwe garantie op drama in Parijs. Na amper twee speeldagen zat PSG al met een "penaltygate" opgescheept. Hoofdrolspelers Neymar en Kylian Mbappé moesten verzoend worden. Komt dat wel goed dit seizoen?

De intenties bij het bestuur van PSG waren goedbedoeld. Dit seizoen wilden de Qatarese eigenaars vetes en schandalen - die waren er de voorbije jaren in overvloed - absoluut vermijden.

 

En dus werd er structureel ingegrepen met nieuwe sleutelpionnen. Trainer Christophe Galtier en technisch adviseur Luis Campos moesten de vele ego's in de kleedkamer van de Parijzenaars op een rechte lijn krijgen.

 

Schijnbaar tevergeefs. Afgelopen weekend botste het alweer tussen supersterren Kylian Mbappé en Neymar.

Aanleiding was de tweede penalty die de Franse landskampioen kreeg tegen Montpellier. Mbappé had een eerste elfmeter gemist, maar wilde toch ook de volgende strafschop nemen...

 

Dat was buiten Neymar, die wél scoorde, gerekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het moment kreeg nog een flink staartje. Enkele uren na de wedstrijd likete Neymar - of was het zijn communicatieteam? - namelijk twee spraakmakende tweets van fans.

 

Die klaagden de penaltyhiërarchie binnen PSG aan. "In geen enkele club ter wereld zou Neymar tweede keuze mogen zijn", klonk het onder meer.

 

Na de contractverlenging van Mbappé deed het al flink de ronde dat de wereldkampioen heel wat privileges zou krijgen. Onder meer de "rechten" op de penalty's.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Soit, voer genoeg voor de Franse pers om flink het kanon boven te halen in hun kranten. L'Equipe wijdde een dubbele pagina aan de moeizame relatie tussen Mbappé en Neymar.

 

Daarin viel te lezen dat de twee nooit de beste vrienden zijn geweest. En dat Mbappé zich allerminst zou verzetten tegen een vertrek van zijn veelbesproken ploegmaat.

 

Gisteren moesten de twee kemphanen zich alvast op het bureau van Campos melden voor een gesprek. Daarin zou nog maar eens duidelijk gemaakt zijn dat ego's de prestaties van PSG niet mogen schaden. En dat akkefietjes binnenkamers afgehandeld moeten worden.

 

Misschien omschreef de gespecialiseerde Franse voetbalsite GFFN de situatie nog het beste: "De verdeeldheid tussen Neymar en Mbappé kan PSG in twee splijten", waarschuwen ze. "Ibrahimovic was ooit de onbetwiste koning van de kleedkamer, nu heb je er twee die ruziën. Misschien is er geen plaats voor beide."