Ga naar de inhoud

Hersenschudding en sleutelbeenbreuk voor tegenstander Kopecky na zware val op EK: "Ik probeer te glimlachen"

 zo 14 augustus 2022 11:20

De keerzijde van de medaille. In de afvallingsrace op het EK, die Lotte Kopecky gisteren op machtige wijze won, viel ook een grote valpartij op. Het voornaamste slachtoffer was de Italiaanse Letizia Paternoster. "Mijn sleutelbeen is op drie plaatsen gebroken en ik heb mijn hoofd hard gestoten, maar ik blijf lachen", vertelde Paternoster vandaag over het voorval.

Gisteren kwam de Italiaanse baanwielrenster Letizia Paternoster zwaar ten val op de piste van de Europese kampioenschappen in München. Tijdens de afvallingsrace - waar Lotte Kopecky goud won - ging een deel van het peloton met 50 km/uur tegen de vlakte.

 

Al snel was duidelijk dat Paternoster een van de zware slachtoffers van de tuimelpartij was. Er werden al snel zonneschermen opgesteld aan de zijkant van de baan om de Italiaanse wielrenster uit het zicht te houden terwijl ze werd behandeld. Na 15 minuten werd de Italiaanse op een brancard geëvacueerd.

 

Vandaag kwam het medisch verdict: een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen, zo heeft de Italiaanse wielerbond (FIC) vannacht gezegd.

 

"Paternoster is altijd bij bewustzijn gebleven, maar ze herinnert zich niets van de val. Ze wordt vannacht ter observatie in het ziekenhuis gehouden," zei FIC-arts Antonio Angelucci in een verklaring.

 

De Italiaanse zelf liet ook al van zich horen om iedereen gerust te stellen. "Ik probeer te glimlachen en nu al na te denken aan mijn nieuwe doelen. Dankuwel voor de berichten iedereen", liet ze op Instagram weten.

Gerelateerd: