Ga naar de inhoud

Franck Bonnamour boekt in de Polynormande zijn eerste profzege, Arnaud De Lie is 6e

Franck Bonnamour (archieffoto) werd vorig jaar uitgeroepen tot strijdlustigste renner in de Tour.

In Normandië heeft Franck Bonnamour (B&B Hotels) de eendagskoers Polynormande (1.1) naar zijn hand gezet. De Fransman was de snelste van een kopgroep van 5 renners.

Een aanval van Arnaud De Lie op 16 km van de streep zorgde voor animo in de finale.

 

De piepjonge kopman van Lotto-Soudal was weggesprongen uit het peloton om de oversteek te maken naar een kopgroep van 6 renners. De Lie kwam van 35 seconden tot op 20 seconden, maar waaide terug tot in het peloton.

 

De winnaar zat in de kopgroep, die bestond uit 1 Italiaan (Rota) en 5 Fransen (Venturini, Bonnamour, Louvel, Turgis en Guillaume Martin). Door zweepslagen bergop van Martin gingen Louvel en Turgis overboord.

 

Met zijn vieren doken ze de slotkilometer in: Martin, Venturini, Bonnamour en Rota. Turgis maakte nog gebruik van het gepoker om voorin weer aan te sluiten.

 

Uiteindelijk was het Bonnamour die het in de sprint afgetekend haalde voor Rota en Turgis. De Lie won de pelotonsprint voor de 6e plek voor een andere Belg: Jenthe Biermans.

 

Voor de 27-jarige Bonnamour is het zijn eerste profzege. Vorig jaar ging hij in de Tour de France wel al met de Prijs van de Superstrijdlust aan de haal.

Bekijk hoe Bonnamour naar de zege sprint

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag
1. Franck Bonnamour (Fra)  
2. Lorenzo Rota (Ita)  
3. Anthony Turgis (Fra)  
4. Guillaume Martin (Fra)  
5. Clément Venturini (Fra)  
6. Arnaud De Lie  
7. Jenthe Biermans  
8. Julien Simon (Fra)  
9. Lennert Teugels  
10. Aaron Gate (NZe)