Ga naar de inhoud

Braziliaanse international Willian verlaat Corinthians: "Niet gekomen om bedreigingen te krijgen"

 za 13 augustus 2022 17:09
Willian
Willian verzamelde al 70 caps bij de Braziliaanse nationale ploeg.

Het is geen blij weerzien met zijn opleidingsclub. Na nog geen jaar bij Corinthians, heeft Willian laten weten dat hij de ploeg opnieuw verlaat. De aanvaller - die in de Premier League furore maakte bij Chelsea en Arsenal - wordt naar eigen zeggen beschimpt. "Telkens we verloren, ontving mijn familie bedreigingen", deelt de Braziliaanse international.

"Ik ben niet naar Brazilië gekomen om bedreigingen te krijgen", zegt Willian stellig bij zijn vertrek. De 34-jarige winger wou in schoonheid zijn carrière afsluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon. Maar door enkele "supporters" houdt hij het vroegtijdig voor bekeken in Brazilië.

 

"Telkens Corinthians verloor of wanneer ik het soms niet goed deed in wedstrijden, ontving mijn familie bedreigingen en werden we beschimpt op sociale media. Mijn vrouw, mijn dochters, na een tijdje werden ook mijn vader en mijn zus geviseerd", legt hij uit aan Globo Esporte. 

 

De club betreurt de beslissing van Willian, maar "respecteert de beslissing van de speler". De voormalige ploeggenoot van Thibaut Courtois en Eden Hazard bij Chelsea zou opnieuw naar de Premier League trekken, waar een contract bij promovendus Fulham op hem wacht.

Willian tekende in september vorig jaar bij Corinthians:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.