Ga naar de inhoud

BEKIJK: Zwemfenomeen David Popovici (17) zwemt legendarisch wereldrecord van tabellen

David Popovici lijkt op weg om een zwemlegende te worden.

David Popovici heeft zich in Rome tot Europees kampioen gekroond op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. De Roemeense tiener deed dat in stijl, want met 46"86 verbeterde hij het wereldrecord van Cesar Cielo Filho uit 2009.

Popovici zwemt wereldrecord met "snel zwempak" van tabellen

Gisteren had Popovici al de toon gezet in de halve finales. Toen bleef hij net boven het wereldrecord van Cesar Cielo Filho, maar zette hij wel het Europese record op zijn naam.

 

Iedereen keek reikhalzend uit naar de finale vandaag en de zwemfans werden beloond. Popovici keerde halfweg nog als tweede, maar zette daarna zijn turbo aan. De pas 17-jarige tikte aan na 46"86.

 

Zo dook hij met 5 honderdste seconde onder het oude wereldrecord van Cielo Filho. De Braziliaan zwom dat wereldrecord ook in Rome, in 2009. Hij droeg toen wel een van de nu verboden "snelle zwempakken".

 

Popovici is de nieuwe wereldster van het zwemmen aan het worden. Het fenomeen kroonde zich dit jaar al tot wereldkampioen op de 100 en 200 meter vrije slag. Zijn volgende doel kan het eveneens ongenaakbaar geachte wereldrecord op de 200 meter vrije slag worden.

Sidney Appelboom is onder de indruk

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.