Ga naar de inhoud

Alles op het boulder nu? Muurklimster Chloé Caulier als 16e uitgeschakeld in halve finale lead

 za 13 augustus 2022 12:05

Een opwarmertje voor het boulder. Onze landgenote Chloé Caulier is zonet als 16e uitgeschakeld in de halve finale van de leadcompetitie. Enkel de eerste acht versierden een ticket voor de finale. Toch is het nog niet gedaan voor Caulier. De Belgische is Europese vicekampioen in het boulder en mag die zilveren plak morgen verdedigen.

Chloé Caulier heeft zich zaterdag op de Europese kampioenschappen sportklimmen in het Duitse München niet kunnen plaatsen voor de finale van de leadcompetitie.

 

Caulier behaalde een score van 19+ en eindigde daarmee als zestiende van de 25 deelneemsters. De Belgische, veertiende in de kwalificatieronde op donderdag, moest bij de beste acht eindigen om mee te mogen strijden voor de titel. De achtste en laatste finaliste, de Tsjechische Eliska Adamovska, haalde 24+.

 

De Sloveense topfavoriete Janja Garnbret won de halve finale met een resultaat van 45.    

 

De 25-jarige Caulier zal morgenochtend (9 uur) nog deelnemen aan de halve finales van de bouldercompetitie, haar specialiteit. Vrijdag tekende de Europese vicekampioene van 2020 nog voor het beste resultaat in haar kwalificatiegroep.  

 

Ter info: De klimsters die uiteindelijk bij de eerste acht eindigen in de lead én de boulder mogen de finale van de olympische combinatie (lead + boulder) afwerken op woensdag 17 augustus

Gerelateerd: