Ga naar de inhoud

Van Gaal over wijzigingen WK-schema:"Opmerkelijk, zo vroeg voor het toernooi"

Louis van Gaal is tijdens het WK voetbal in Qatar nog bondscoach van Oranje.

Normaal speelde Nederland de openingswedstrijd op het WK voetbal in Qatar tegen Senegal, maar de FIFA besliste gisteren dat het WK een dag vroeger begint met traditiegetrouw een wedstrijd van het gastland tegen Ecuador.  Nederlands bondscoach Louis van Gaal heeft er dubbele kijk op en ziet zowel voor-, als nadelen. 

Oranje speelt zijn eerste WK-wedstrijd niet meer maandag 21 november om 13.00 u, maar om 19.00 u. "Dat is gunstig", volgens Louis van Gaal. "Op het nieuwe tijdstip zal het minder warm zijn in het stadion, omdat de zon al onder zal zijn."

 

De bondscoach van onze Noorderburen ziet ook een voordeel voor de fans in Nederland: "Om 17.00 u kijk je toch wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend om 11.00 u."

Ecuador en Qatar hebben een dag langer rust, dat vind ik zwaar wegen.

Louis Van Gaal

"Maar de keerzijde van de medaille - en dat vind ik zwaar wegen - is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd. Opmerkelijk dat er zo vroeg voor het toernooi kan gesleuteld worden aan het schema."


Gastland Qatar en Ecuador spelen een dag vroeger dan gepland stond in plaats van Nederland en Senegal de openingswedstrijd van het WK, dat heeft de FIFA gisteren besloten. De eindronde van het WK in Qatar begint dus op zondag 20 november, om 19.00 uur.