Deelnemers Vuelta: Floris De Tier vervangt onfortuinlijke Oscar Riesebeek

  Oscar Riesebeek kwam vanmorgen ten val op training.

  Op vrijdag 19 augustus gaat in Utrecht de 77e editie van de Ronde van Spanje van start. Wie krijgt een rugnummer voor deze Vuelta? Op deze pagina presenteren we de deelnemerslijst. 

  selecties Vuelta 2022

  1. 17 uur 23. Alpecin-Deceuninck mist Riesebeek na val. Slecht nieuws voor de ploeg van Tim Merlier. Vanmorgen kwam Oscar Riesebeek ten val tijdens een trainingstocht. De Nederlander brak daarbij zijn duim en ontwrichtte zijn ringvinger. Riesebeek ziet de Vuelta, die start in zijn eigen land, zo aan zijn neus voorbijgaan. Alpecin-Deceuninck kijkt nog voor een vervanger. Dat is Floris De Tier geworden. .
  2. 18-08-2022.
  3. 11 uur 23. Dorian Godon test positief op corona. Antoine Raugel vervangt Dorian Godon in de selectie van AG2R - Citroën. Godon heeft positief getest op het coronavirus.  .
  4. 10 uur 48.
  5. 17-08-2022.
  6. 18 uur 51. 2 Belgen bij Intermarché-Wanty-Gobert. Intermarché-Wanty-Gobert debuteerde vorig jaar in de Vuelta en dat werd een succes. Rein Taaramäe won een rit en droeg het rood, ploegmakker Odd Christian Eiking deed dat zelfs 7 dagen. Taaramäe is er opnieuw bij, net als 3 klimmers die dit jaar al top 10 gereden hebben in een grote ronde. Jan Hirt (6e) won een rit in de Giro en finishte net als Domenico Pozzovivo (8e) in de top 10 van de Giro, Louis Meintjes werd 8e in de Tour. Jan Bakelants is wegkapitein, Gerben Thijssen wordt uitgespeeld in de sprints.  .
  7. 12 uur 13. 4 Belgen bij Lotto-Soudal. Lotto-Soudal trekt zonder sprinter naar de Vuelta en telt een equipe met vrijbuiters. 4 Belgen verdedigen de kleuren: Thomas De Gendt, Steff Cras, Cedric Beullens en Maxim Van Gils.  "Ik denk dat we een sterke, uitgebalanceerde ploeg hebben voor deze laatste grote ronde van het seizoen", zegt sportdirecteur Kurt Van de Wouwer. "Zonder een uitgesproken kopman, maar dat biedt mogelijkheden aan iedereen om zijn kans te gaan." "Met Thomas De Gendt hebben we iemand die alles gezien en meegemaakt heeft. In 2017 won hij een rit in de Vuelta en de afgelopen Giro heeft hij laten zien dat hij het nog altijd kan." "Hij kan onze jonge renners gidsen doorheen hun eerste grote ronde. We hebben drie debutanten in een grote ronde: Cedric Beullens, Jarrad Drizners en Filippo Conca." .
  8. 16-08-2022.
  9. 17 uur 27. Thibaut Pinot verrassende naam op startlijst. Groupama-FDJ pakt uit met Thibaut Pinot in de Vuelta. De Franse klimmer kwam enkele keren in de buurt van ritwinst in de voorbije Tour en mag in de Vuelta een nieuwe poging ondernemen. Pinots ploegmakkers in de Vuelta: Bruno Armirail (Fra), Fabien Lienhard (Zwi), Rudy Molard (Fra), Quentin Pacher (Fra), Sébastien Reichenbach (Zwi), Miles Scotson (Aus) en Jake Stewart (GBr). .
  10. 17 uur 23. Astana met Lopez, Nibali en Loetsenko. Astana brengt op papier een stevig blok in stelling voor de Vuelta. De Colombiaanse klimgeit Miguel Angel Lopez krijgt het kopmanschap toebedeeld. Met Aleksej Loetsenko en de afscheidnemende Vincenzo Nibali gooit Astana nog 2 zwaargewichten in de strijd. Ook thuisrijder David De la Cruz en beloftewereldkampioen Samuele Battistella maken deel uit van de sterke Astana-selectie. .
  11. 17 uur 14. Froome en Woods kopstukken bij Israel-Premier Tech. Israel-Premier Tech brengt met Chris Froome een tweevoudige Vuelta-winnaar aan de start in Utrecht. "Chris wordt elke dag beter en komt echt in vorm. Hij is een extra troef in onze selectie", schrijft het team. Kopman voor het klassement is de Canadees Michael Woods. Verder gaf de ploeg uit Israël tickets aan Paddy Bevin, Alessandro De Marchi, Daryl Impey, Carl Fredrik Hagen en de Israëliërs Omer Goldstein en Itamar Einhorn. .
  12. 16 uur 47. Vandenabeele rijdt zijn 1e grote ronde. Team DSM schuift Thymen Arensman naar voren als klassementsman. De 22-jarige Nederlander eindigde dit jaar 2 keer 2e in Giro-ritten en won onlangs nog een tijdrit in de Ronde van Polen. Met neoprof Henri Vandenabeele (22) prijkt er ook een Belg in de DSM-selectie. Zijn debuut in een grote ronde. Verder rekent DSM op de ouwe getrouwe John Degenkolb, Nikias Arndt, Mark Donovan, Joris Nieuwenhuis, Jonas Hvideberg en Marco Brenner. .
  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1ploegentijdritUtrecht - Utrecht23,3 kmTJVGesink
  2wegwedstrijd's-Hertogenbosch - Utrecht175,1 kmBennettTeunissen
  3wegwedstrijdBreda - Breda193,2 kmBennettAffini
  4wegwedstrijdsemi bergetappeVitoria-Gasteiz - Laguardia152,5 kmRoglicRoglic
  5wegwedstrijdsemi bergetappeIrún - Bilbao187,2 kmSolerMolard
  6wegwedstrijdbergetappeBilbao - Pico Jano181,2 kmVineEvenepoel
  7wegwedstrijdsemi bergetappeCamargo - Cistierna190 kmHerradaEvenepoel
  8wegwedstrijdbergetappePola de Laviana - Colláu Fancuaya153,4 kmVineEvenepoel
  9wegwedstrijdbergetappeVillaviciosa - Les Praeres171,4 kmMeintjesEvenepoel
  10individuele tijdritElche - Alicante30,9 kmEvenepoelEvenepoel
  11wegwedstrijdAlhama de Murcia - Cabo de Gata191,2 kmGrovesEvenepoel
  12wegwedstrijdsemi bergetappeSalobreña - Peñas Blancas192,7 kmCarapazEvenepoel
  13wegwedstrijdRonda - Montilla168,4 kmPedersenEvenepoel
  14wegwedstrijdbergetappeMontoro - Sierra de la Pandera160,3 kmCarapazEvenepoel
  15wegwedstrijdbergetappeMartos - Sierra Nevada152,6 kmArensmanEvenepoel
  16wegwedstrijdSanlúcar de Barrameda - Tomares189,4 kmPedersenEvenepoel
  17wegwedstrijdsemi bergetappeAracena - Monasterio de Tentudía162,3 kmUránEvenepoel
  18wegwedstrijdbergetappeTrujillo - Alto de Piornal192 kmEvenepoelEvenepoel
  19wegwedstrijdbergetappeTalavera de la Reina - Talavera de la Reina138,3 kmPedersenEvenepoel
  20wegwedstrijdbergetappeMoralzarzal - Puerto de Navacerrada181 kmCarapazEvenepoel
  21wegwedstrijdLas Rozas de Madrid - Madrid96,7 kmMolanoEvenepoel