Ga naar de inhoud

Chloé Caulier gaat verder op elan: muurklimster als 2e naar halve finales boulder

 vr 12 augustus 2022 16:56

Het muurklimmen op het EK werd ook vandaag een succesverhaal voor Chloé Caulier. Onze landgenote toonde zich de beste in haar kwalificatiegroep en stoot zo als 2e door naar de halve finales van het boulder. Ook de Belgische mannen hebben een goeie dag achter de rug. Ze plaatsten zich alle 3 voor de halve finales in de lead.

Nadat Chloé Caulier zich gisteren al kwalificeerde voor de halve finales in de lead, zette ze vandaag een nóg overtuigendere prestatie neer in de boulder, haar specialiteit. Hierbij is het de bedoeling dat de atleten zonder bescherming een korte, maar uitdagende route klimmen.

 

Onze 25-jarige landgenote plaatste zich als 2e voor de halve finales van het EK in München. De Europese vicekampioen van 2020 stootte met het beste resultaat van groep B (65.7 punten) door. 

 

De halve finales vinden plaats op zondag vanaf 9 uur, de finale gaat later die dag door omstreeks 16 uur.   

 

De Sloveense Janja Garnbret, de eerste olympische kampioene uit de geschiedenis van de sport, liet gisteren het beste resultaat optekenen in de lead en deed dat kunstje nog eens over in de boulder. Met een score van 82.8 in groep A overklaste ze de rest.

3 Belgische mannen naar halve finale

De Belgische mannen hebben in de lead de ontgoocheling van de bouldercompetitie kunnen doorspoelen. Hannes Vanduysen was op de 19e plaats de beste Belg in de kwalificaties, maar ook Nicolas Collin (23e) en Simon Lorenzi (26e) konden zich plaatsen voor de top 26. Zondag staan de halve finale en finale op het programma.

Gerelateerd: