Ga naar de inhoud

Carl Hoefkens: "De spelers geloven in dit verhaal en dat is het belangrijkste"

Carl Hoefkens tijdens het persmoment voor de wedstrijd tegen Oud Heverlee Leuven.

Met een 4 op 9 heeft landskampioen Club Brugge zijn seizoensstart gemist. De druk op de nieuwe trainer Carl Hoefkens wordt alsmaar groter. Maar zelf houdt hij op de persbabbel voor de competitiewedstrijd tegen Leuven de druk af: "De verwachtingen zijn binnenskamers niet veranderd, we gaan elke wedstrijd voor de 3 punten."

Tegen OHL moet er zondag op Den Dreef gewonnen worden. De buitenwereld legt de verwachtingen hoog voor de landskampioen en zijn nieuwe trainer. 

 

Carl Hoefkens voelt de druk:" Verwachtingen naar winst worden groter en groter, maar voor mij blijven ze dezelfde zoals voor elke andere wedstrijd: de 3 punten gaan halen. En daar gaan we alles aan doen."

Ook binnen de muren van Jan Breydel lijkt er niets veranderd: "Ik merk een spelersgroep die meewil in dit verhaal en op deze manier wil verder gaan. Ze geloven in het voetbal waarvoor we staan. En dat is voor mij het belangrijkste op dit moment."

Een positieve evolutie

Ondanks de tegenvallende resultaten blijft de Club-coach positief: "Tegen Zulte Waregem hebben wij ook voor een groot deel het spel gespeeld waarnaar we op zoek zijn: dominantie, druk naar voor en hoge pressie."

 

"Alleen was het niet altijd perfect. De individuele fouten moeten er uit en het tempo moet naar omhoog. Maar ik merk een positieve evolutie. Nu moet er stabiliteit komen."

Het was niet altijd perfect, de individuele fouten moeten eruit en het tempo moet omhoog. We gaan op zoek naar stabiliteit.

Club Brugge-trainer Carl Hoefkens

"Ik weet dat ik veel eis van mijn verdedigers: omdat we zo hoog druk willen zetten, heeft de verdediging het lastig. Dus wordt de focus nu daarop gelegd." 

 

"Aanvallend hebben we spelers wel al in positie kunnen brengen, alleen het beslissende moment - een dribbel of een pass - komt er nog niet uit."

Herbekijk de persconferentie van Carl Hoefkens: