Ga naar de inhoud

Drie golfers verliezen rechtszaak tegen PGA, maar topper C.Smith zou volgende zijn richting LIV

 wo 10 augustus 2022 09:08

Het blijven woelige tijden in golfland. Een federale rechter in Californië heeft bepaald dat drie golfers die overstapten naar de LIV-Tour niet mogen deelnemen aan het PGA-naseizoen. Ondertussen zwellen de geruchten aan dat de nummer twee van de wereld, Cameron Smith, de volgende is die zal overstap zal maken naar de LIV-Tour.

Talor Gooch, Matt Jones en Hudson Swafford maken deel uit van een groep golfers die een rechtszaak zijn begonnen tegen de PGA-Tour omdat die laatste hen niet meer toelaat sinds hun deelnamen aan de LIV-Tour. 

 

De zaak van de drie werd al behandeld door rechter Beth Labson Freeman in San Jose in Californië. De drie eisten dat ze zouden worden toegelaten tot het naseizoen van de PGA, meer bepaald de FedEx Cup Playoffs. 

 

Normaal mag de top 125 daaraan deelnemen en Gooch, Jones en Swafford voldoen aan die voorwaarde. Toch kregen ze ongelijk van de rechter. "Ik ga akkoord met de PGA-Tour dat de spelers wisten welke financiële verliezen ze zouden lijden toen ze hun keuze maakten."

Nog een toptransfer voor LIV-Tour?

Ondertussen melden verschillende bronnen dat Cameron Smith, op dit moment de nummer twee op de wereldranking, de volgende wordt om de stap naar de LIV-Tour te zetten. 

 

Golfer Cameron Percy zei op RSN Radio dat zijn Australische landgenoot Cameron Smith zou vertrekken naar de LIV-Tour. "Ja, hij is weg", zei Percy.

 

Daarna schreef The Telegraph dat Cameron Smith een deal heeft getekend met de LIV-Tour die hem meer dan 100 miljoen euro oplevert.

 

Smith zou wel eerst het seizoen op de PGA-Tour nog afwerken. Vorige maand won Smith nog de laatste major van het seizoen, The Open op de legendarische golfbaan van St.Andrews.

Gerelateerd: