Ga naar de inhoud

Brazilië wil zich focussen op WK en vraagt om stopgezette match tegen Argentinië niet te herspelen

Hallucinante taferelen in september vorig jaar.

De Braziliaanse voetbalbond CBF gaat aan de wereldvoetbalbond FIFA vragen de WK-kwalificatiematch tegen Argentinië die vorig jaar werd stopgezet niet te moeten herspelen. Dat maakte de CBF woensdag bekend.

De interland tussen Brazilië en Argentinië op 5 september vorig jaar leverde heel wat consternatie op. Na vijf minuten werd op vraag van de lokale gezondheidsdiensten de match stilgegeld.

 

Er waren op dat moment namelijk vier Argentijnse spelers aanwezig die de coronaregels zouden geschonden hebben. De match werd uiteindelijk ook in totale verwarring stilgelegd.

 

De FIFA besliste dat de wedstrijd herspeeld moest worden, maar intussen zijn beide landen geplaatst voor de wereldbeker, die op 20 november in Qatar begint.

 

De Braziliaanse bondscoach Tite heeft de CBF nu verzocht om de match te laten annuleren door de FIFA.

 

"Onze prioriteit is nu het winnen van een zesde wereldtitel. Als onze staf vraagt dat de match niet doorgaat, dan zullen wij er alles aan doen opdat dit gebeurt", klinkt het.  

 

De Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia liet vorige maand ook al weten "niet tegen Brazilië te willen spelen" en dreigde zelfs met een zaak voor het internationaal sporttribunaal TAS.