Ga naar de inhoud

Ashleigh Moolman-Pasio maakt overstap naar AG Insurance-NXTG "Levenservaring delen met team"

 wo 10 augustus 2022 13:49
Ashleigh Moolman-Pasio maakt overstap naar AG Insurance-NXTG "Levenservaring delen met team".
Ashleigh Moolman-Pasio voor de teambus in de Tour de France Femmes.

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio maakt vanaf volgend seizoen deel uit van AG Insurance-NXGT, zo kondigde de Nederlandse wielerformatie op hun website aan.

Ashleigh Moolman-Pasio heeft een contract getekend voor één jaar bij AG Insurance-NXGT. Het team wordt ondersteund door Patrick Lefevere en sportief geleid door Jolien D'hoore. 

 

"Eigenlijk was ik van plan om op pensioen te gaan", gaf aanwinst Ashleigh Moolman-Pasio te kennen. "Stelselmatig groeide het idee om toch door te gaan."

 

"Ik maakte op 36-jarige leeftijd een van mijn mooiste seizoenen door en maak nog jaarlijks progressie. Mijn niveau is hoger dan het ooit is geweest."

 

Moolman-Pasio heeft 42 zeges op de teller staan, waaronder etappewinst in de Giro Donne verleden jaar. Ze kwam voordien uit voor Lotto Belisol, Cervélo-Bigla, CCC Liv en SD Worx. 

 

AG Insurance-NXGT heeft voor volgend jaar een WorldTour-licentie aangevraagd. 
Het delen van haar ervaring met de jongere rensters zal dan ook tot haar takenpakket gaan horen. 


“Ik hou ervan om te delen en te praten. Wielrennen gaat niet alleen om hard fietsen. Er is zo veel meer, zoals voeding, mentale gezondheid en herstel."

"Leven als een professional is iets dat je kan leren en ik kan niet wachten om mijn levenservaring te delen met het team.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.