Ga naar de inhoud

3e, maar toch in zijn nopjes. Victor Campenaerts: "Mensen zijn weer fan van Lotto-Soudal"

 wo 10 augustus 2022 19:48
Victor Campenaerts reed alweer een knappe wedstrijd in het Circuit Franco-Belge, beloond met een derde plaats.

De ultieme inspanning van Victor Campenaerts in de finale van Franco-Belge mocht niet baten, de Noor Alexander Kristoff was te machtig in zijn sprint. Uiteindelijk ging ook nog Dries Van Gestel hem voorbij. Maar treuren deed "Vocsnor" achteraf niet: "Het is een teleurstelling, maar we hebben schitterend gekoerst."

Met een brede glimlach en nog verbazingwekkend fris en opgewerkt, verduidelijkte Victor Campenaerts zijn goed humeur in La Louvière: "We eindigen hier vandaag derde, vierde en zesde. Dat is geen uitslag waarvoor we komen koersen, maar het toont wel aan hoe sterk de ploeg is."

 

"Net zoals afgelopen zondag controleerden we de hele wedstrijd, alleen was Kristoff de sterkste en Dries (Van Gestel, red.) reed ook fenomenaal. We hebben schitterend gekoerst, ik denk dat de mensen weer fan zullen zijn van Lotto Soudal."

 

Het is een stap in de goede richting, volgens Campenaerts: "De nieuwe sponsors zullen blij zijn met hoe we in beeld komen. Uiteraard is een overwinning altijd wenselijker, maar we doen mee om te winnen. De volgende koers is het prijs."

De nieuwe sponsors zullen blij zijn met hoe we in beeld komen: we strijden telkens mee voor de overwinning.

Victor Campenaerts

Dankzij de 3 top 10-plaatsen sprokkelt Lotto Soudal minstens 110 broodnodige punten in de strijd om het behoud als WorldTour-ploeg. Het blijft daarmee de concurrentie stappen voor. 


Daardoor ziet Campenaerts het verhaal van Lotto-Soudal positief eindigen aan het eind van het wielerseizoen: "Als we blijven rijden op deze manier: met dezelfde mind set en dominantie, zie ik geen probleem om op het hoogste niveau te blijven."

Gerelateerd: