Ga naar de inhoud

Buffel waarschuwt Union: "Op Ibrox voel je hete adem van alle tribunes in je nek"

Het kan spoken op Ibrox.

Union heeft de beste uitgangspositie, Rangers het grootste thuisvoordeel. De fans in Schotland zullen vanavond hun uiterste best doen om vocaal de dubbele voorsprong van Union te halveren in Glasgow. Ex-speler Thomas Buffel weet hoe hard het kan spoken op Ibrox. "Ze worden van alle kanten aangemoedigd", zegt hij.

Karel Geraerts legde voor de heenwedstrijd al zijn oor te luister bij Thomas Buffel. Mét resultaat, want Union trok in Leuven aan het langste eind in de 3e voorronde van de Champions League.

 

De spelers luisteren dan ook best eens naar de tips van Buffel voor de terugwedstrijd. Hij weet als geen ander hoe groot het thuisvoordeel van de Rangers is. "Ik heb er onvergetelijke avonden beleefd", zegt hij.

 

"50.000 supporters schreeuwen je op Ibrox naar de overwinning. Het is een fantastisch publiek. Ze zitten aan alle kanten, de bezoekende fans worden ergens in een hoekje geduwd."

 

"Het zijn driedubbele tribunes dicht bij het veld, dus je wordt van alle kanten aangemoedigd. Je voelt de hete adem van de supporters in de nek. Het zit ook zo goed als altijd vol, zelfs toen ze in 2011 in de lagere reeksen speelden."

50.000 supporters schreeuwen je op Ibrox naar de overwinning. Het is een fantastisch publiek. 

Thomas Buffel

Het wordt dan ook zaak voor het elftal van Union om niet al te veel onder de indruk te zijn van de omstandigheden. "Ze hebben een goede uitgangspositie, maar zullen niet op hun lauweren kunnen rusten", waarschuwt Buffel.

 

"Rangers zal de bezoekers meteen bij de keel grijpen. Daar zullen ze onderuit moeten proberen te voetballen. Union zal moeten tegenprikken om de stormloop af te stoppen. Ze moeten maken dat Rangers geremd is om door te duwen."

 

Of Rangers de uitdaging tegen Union heeft onderschat? "Dat denk ik wel", zegt Buffel. "De Schotten zijn nu wel gewaarschuwd, de vraag is of ze het nog kunnen rechttrekken."

 

"Ze kunnen nu wel rekenen op topschutter Morelos, die een neus voor goals heeft. Ze zullen misschien ook geen 3-4-3 spelen, maar een 4-3-3."

"Allebei meer te zoeken in Europa League"

Wie moet er doorstoten: Union of Rangers? Een hartverscheurende keuze voor Buffel. "Langs de ene kant wil ik chauvinistisch zijn, maar langs de andere kant betekent Rangers veel voor mij."

 

"Hoe dan ook denk ik dat ze misschien allebei meer te zoeken hebben in de Europa League. Daar zullen ze sportief gezien een mooier parcours kunnen afleggen."