Ga naar de inhoud

Thibau Nys debuteert dinsdag voor Trek-Segafredo: "Voelt onwerkelijk aan"

Thibau Nys is klaar voor zijn 1e wedstrijd voor Trek-Segafredo.

In de Franse rittenkoers de Ronde van de Ain is Thibau Nys (19) morgen voor het eerst te bewonderen in het tenue van Trek-Segafredo. Nys is er tot de rest van het seizoen als stagiair aan de slag. "6 jaar geleden vergezelde ik de renners van Trek-Segafredo tijdens een rustig fietstochtje, nu mag ik mijn eerste wedstrijd met datzelfde team rijden."

Thibau Nys is sinds 1 augustus stagiair bij Trek-Segafredo, vanaf volgend jaar wordt hij er volwaardig prof.


In de driedaagse rittenkoers de Ronde van de Ain rijdt de 19-jarige Nys zijn eerste wedstrijd voor Trek-Segafredo.

 

"6 jaar geleden vergezelde ik de renners van Trek-Segafredo tijdens een rustig fietstochtje. Ik keek toen enorm op naar al die renners op hun rode Trek-fiets. Het was een onvergetelijke dag", schrijft Nys op Instagram.

 

"Vandaag nam ik het vliegtuig naar Lyon om mijn eerste wedstrijd met datzelfde team te rijden. Het voelt onwerkelijk aan. Let's rock this", besluit Nys.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Alaphilippe en Wellens rijden mee in de Ain

De Ronde van de Ain is een rittenkoers in het oosten van Frankrijk en duurt van dinsdag tot en met donderdag.

 

Thibau Nys zal er schoon volk tegen het lijf lopen: onder meer wereldkampioen Julian Alaphilippe, Mauri Vansevenant, Harm Vanhoucke, Tim Wellens, Guillaume Martin, George Bennett en Stefan Bissegger.