"Absurd verhaal" van Victor Campenaerts doet José De Cauwer glimlachen: "Geweldige transfer"

 di 9 augustus 2022 15:23
José De Cauwer: "Als andere ploegen een versnelling hoger moeten schakelen, dan moet Lotto-Soudal er twee nemen".
Brent Van Moer feliciteert Victor Campenaerts met zijn zege in de Tour of Leuven.

Victor Campenaerts veroverde afgelopen zondag Leuven. Campenaerts heeft zichzelf heruitgevonden als eendagsrenner en laat ook al een heel seizoen een frisse wind waaien bij zijn ploeg. Misschien wordt Campenaerts een van de reddende WorldTour-renners, al hoeft degradatie volgens José De Cauwer "geen drama" te zijn.

Victor Campenaerts (30) was zondag goed voor een primeur. De Tour of Leuven was zijn eerste eendagszege. Eentje waarvan de uurrecordhouder zijn team Lotto-Soudal vooraf zelf over had getipt. 

 

"Vorige week had Campenaerts naar de ploegleiding gebeld met de boodschap dat het zijn dag zou worden en dat hij wou schitteren in de Tour of Leuven", vertelt een enthousiaste José De Cauwer. 

 

"Net zoals hij dit voorjaar aan iedereen had verkondigd dat hij in Dwars door Vlaanderen ging schitteren en waar hij het ook effectief deed." 

 

"Dat is bijna een absurd verhaal", zegt onze cocommentator. "In deze tijd heb ik er dat nog weinig weten te doen."

 

“Campenaerts brengt de spirit in de ploeg. Ik vind het een geweldige transfer van Lotto-Soudal.”

Victor Campenaerts brengt de spirit in de ploeg, ik vind het een geweldige transfer

José De Cauwer

Eind 2019 was er geen plaats meer binnen de wielerploeg Lotto-Soudal voor de tijdrijder Campenaerts. De uurrecordhouder staat gekend om zeer professioneel met zijn vak bezig te zijn.

 

"De ploegleiding was op dat moment niet helemaal mee met de detailzucht van Campenaerts", vertelt De Cauwer. "Op dat moment had er iets meer vernuft en moderniteit in het verhaal mogen zitten."  

 

"Op dat moment hadden ze geen geld voor hoogtestages, dan moesten ze een renner minder aannemen en met dat geld op hoogtestage gaan." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Als de andere ploegen een versnelling hoger moeten schakelen, dan moet Lotto-Soudal er twee nemen"

Hoe de toekomst eruit zal zien voor Lotto-Soudal, is op dit moment koffiedik kijken. De ploeg heeft nog alle kansen om zijn plekje in de WorldTour wel of niet te behouden.

 

"Voor de status van Lotto-Soudal zou het zeer jammer zijn als ze uit de boot vallen, misschien hebben ze iets te lang gewacht op beterschap."

 

"Maar ik zou het nu niet te dramatisch bekijken", vertelt De Cauwer. "Voor de ploeg is het niet het einde van de wereld om niet tot de WorldTour te behoren." 

 

"Het heeft niets met de toekomst en het succes te maken. Je kan perfect op de manier hoe Alpecin-Deceuninck het aanpakt, binnen 2 à 3 jaar weer successen kennen." 

 

"Werk nu verder met de vijf betere jongeren, die komen er stuk voor stuk een beetje door." 

 

De professionaliteit die Jumbo-Visma de laatste jaren tentoonspreidt heeft hoge ogen gegooid. 

 

"Als de andere ploegen een versnelling hoger moeten schakelen, dan moet Lotto-Soudal er twee nemen."

 

"Ze moeten meer te werk gaan op de details, waar Campenaerts een bepalende rol zal moeten in spelen." 

Gerelateerd: