Ga naar de inhoud

Nieuw-Zeelander Aaron Gate verrast en pakt goud op de Gemenebestspelen

De Nieuw-Zeelander Aaron Gate heeft de wegrit op de Commonwealth Games gewonnen. De renner van Bolton Equities haalde het voor de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en de Schot Finn Crockett.

Het succes van Aaron Gate blijft maar duren. De 31-jarige Nieuw-Zeelander pakte in de wegrit al zijn 4e medaille op de Commonwealth Games. De 3 andere medailles verdiende hij op de piste.

 

Gate is een bijzonder verrassende winnaar, zeker gezien de vele toppers aan de start. Met Geraint Thomas roerde een van de sterren zich in de slotfase.

 

De Brit, onlangs nog 3e in de Tour, deed in het slot een alles-of-nietspoging. Het zag er zelfs goed uit voor Thomas die op weg leek naar het goud.

 

Maar dat was buiten Aaron Gate gerekend. Samen met medevluchters Daryl Impey, Finn Crockett, Matthew Teggart, Fred Wright en Luke Plapp rekende hij de voormalige Tourwinnaar weer in.

 

Dat kwam vooral door een aanval van Luke Plapp, de Australiër haalde zo zijn ploegmaat bij Ineos Grenadiers terug. Een opmerkelijke actie van de 21-jarige renner.

 

Het draaide uiteindelijk uit op een sprint in de straten van Warwick. Daarin was de pistier Aaron Gate de snelste, hij versloeg Daryl Impey en Finn Crockett. 

 

Geraint Thomas kwam uiteindelijk als 8e over de meet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.