Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe: "Ik dacht na mijn val in Luik dat ik niet meer zou kunnen fietsen"

Julian Alaphilippe gisteren in Leuven.

Julian Alaphilippe (30) is normaal gezien een energiebom, maar de vele tegenslagen in 2022 hebben ook de wereldkampioen getekend. Met de nodige vraagtekens stoomt hij zich binnenkort in de Vuelta klaar voor het WK, maar de Fransman is vooral blij dat hij nog kan koersen. 

Voor het tweede jaar op een rij fietst Julian Alaphilippe rond met de regenboogtrui. 

 

Al is dat dit seizoen relatief, want met een beetje zin voor overdrijving kun je stellen dat de Franse springveer al meer in de lappenmand gelegen heeft dan dat hij op zijn fiets gezeten heeft.

 

Als een magneet trekt hij de ziektekiemen aan, een salto in de Strade Bianche en een horrorcrash in Luik-Bastenaken-Luik vervolledigden het (voorlopige) annus horribilis.

De vloek van de regenboogtrui? Neen, daar geloof ik niet in.

Julian Alaphilippe

"Of deze regenboogtrui vervloekt is? Neen, dat denk ik niet. Ik geloof daar niet zo in", vertelde Alaphilippe in Leuven aan Sportweekend.

 

De val in Luik heeft wel sporen nagelaten. Fysiek en mentaal. "Ik was bang dat ik niet meer kon koersen, want ik had echt pijn."

 

"Maar toen ik van de artsen toestemming kreeg om weer licht te trainen, dacht ik meteen aan de Tour."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Remco Evenepoel en de Vuelta? Hij kan winnen"

Zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl dacht daar anders over en gaf de publiekslieveling geen ticket voor zijn thuismatch.

 

"Ik heb daardoor genoten van de vrije tijd met mijn zoontje. Dat was het mooiste na al die tegenslagen."

 

Alaphilippe hoopt voor het einde van het seizoen weer 100 procent fit te zijn. Via de Vuelta hoopt hij nog te schitteren op het WK, al spreekt hij zich daar helemaal niet over uit.

 

Maar in die Vuelta flankeert hij kopman Remco Evenepoel. "Met zijn conditie is hij in staat om grootse dingen te doen."

 

"Wat er dan mogelijk is? Alles is mogelijk. Winnen? Ik hoop het. Hij kan winnen, maar het kunnen ook grote nummers of mooie zeges zijn."