Ga naar de inhoud

Ilan Van Wilder komt weer boven water in Burgos: "Opsteker na al die tegenslagen"

Een 5e plaats in het eindklassement van de Ronde van Burgos is het beste resultaat uit de carrière van Ilan Van Wilder.

Ilan Van Wilder wordt al jarenlang een grote toekomst in het wielrennen voorspeld, maar blessures en andere tegenslagen remden hem steeds af in zijn ontwikkeling. Met een 5e plaats in het eindklassement van de Ronde van Burgos klopt hij nu weer op de poort.

In de jeugd was Ilan Van Wilder vaak de renner die Remco Evenepoel het dichtst kon benaderen, maar zijn eerste jaren bij de profs waren niet altijd een pretje. Zijn passage bij DSM liet een vervelende smaak na, maar ook bij Quick Step-Alpha Vinyl wordt hij achtervolgd door blessures en ziekte.

 

"Ik wist zelf ook niet wat mijn niveau zou zijn voor deze week", zegt Van Wilder. "Vlak voor de Ronde van Wallonië was ik wat ziek geworden, dus daar kon ik niet van start gaan."

 

"Maar ik had de voorbije weken wel hard gewerkt. Dat ik goed aan deze ronde begon, gaf me ook wat de wind in de zeilen."

 

Van Wilder koos ervoor om zijn eigen tempo te rijden op de slotklim van de slotrit. "Als ik hen had proberen bij te benen, had ik juist nog meer tijd verloren. Uiteindelijk kon ik nog een paar renners oprollen en wat plaatsen winnen in de eindstand."

 

Van Wilder liet onder meer Giro-winnaar Jai Hindley achter zich op weg naar een 5e plaats. "Dat is goed voor mijn moreel. Het doet deugd dat ik na al die tegenslagen dit niveau kan halen. Dit geeft me vertrouwen voor de volgende races." In principe rijdt Van Wilder nog de Ronde van de Ain en daarna zet hij koers naar Nederland, waar de Vuelta van start gaat waarin hij Evenepoel mag bijstaan.