Ga naar de inhoud

Hoefkens: "Bij Club Brugge moet je winnen, als dat niet lukt is er sowieso druk"

Vier op negen is niet het begin van de competitie dat de Club Brugge-familie verwachtte. En dus draaien de blikken voor het eerst (discreet) richting de debuterende hoofdcoach. Carl Hoefkens liet de vragen daarover niet onder zijn huid kruipen, maar ging ze ook niet uit de weg.

Niet rond de pot draaien

Het is een vaststelling waar je niet rond kan. Drie wedstrijden is de competitie ver voor Club Brugge en even vaak was doelman Simon Mignolet een hoofdrolspeler voor de landskampioen. Al in het openingskwartier was hij twee keer de reddende engel tegen Zulte Waregem (zie video). 

 

Nochtans speelde Club Brugge volgens zijn trainer en doelman minstens een uur niet slecht, maar Simon Mignolet draaide na de wedstrijd niet om de pot.

 

"We hoopten met een klinkende overwinning thuis de wedstrijd tegen Eupen door te spoelen. Dat we daar niet in slaagden, is zuur. Als je Club Brugge bent, moet je niet naar het klassement of de tegenstander kijken. Je moet gewoon thuis winnen en 9 op 9 halen. Dat moeten we nu veranderen." 

 

Een visie die zijn trainer deelt. Carl Hoefkens zocht geen excuses. Niet het argument dat hij nog niet veel tijd had om zijn visie in de ploeg te krijgen en niet de transferdossiers op Jan Breydel. "70 minuten speelden we het voetbal dat ik wil zien."

 

"Aanvallend waren we dominant en wonnen we veel tweede ballen. Daar was ik tevreden over en dat heb ik tijdens de rust ook aangegeven. Vijf of tien minuten na onze goal zakten we fysiek weg en vond Zulte Waregem steeds meer de vrije man."

We moeten iets opbouwen, alleen moet dat samen gaan met resultaten. Het allerbelangrijkste in voetbal is drie punten pakken.

Carl Hoefkens

"We hadden na de 1-0 ook kunnen inzakken en op de counter spelen, maar dat wil ik momenteel absoluut niet doen", zei Hoefkens. "We moeten iets opbouwen, alleen moet dat samen gaan met resultaten. Dat is vanavond mijn grootste frustratie."

 

"Het allerbelangrijkste in voetbal is drie punten pakken en dat gebeurt op dit moment niet. Als je twee wedstrijden niet kan winnen is er sowieso druk."

 

Druk! Het woord was gevallen op de persconferentie. Hoefkens is bezig aan zijn wittebroodsweken als hoofdtrainer. Twijfelen is menselijk. Zorgen de huidige resultaten voor twijfel in het hoofd van de jonge trainer, wou een journalist weten?

 

"Ik leg de druk nu niet op mezelf. Ik probeer gewoon iedereen mee te krijgen in hetzelfde verhaal en dan zullen de resultaten vanzelf komen."


Hoefkens zal ook de volgende dagen nog moeten rekenen op zijn doelman. "Mijn rol is nu om te zorgen dat de rust bewaard blijft", zei Simon Mignolet na de wedstrijd. 

 

"We moeten zeker niet gaan twijfelen aan onze individuele kwaliteiten. De enige manier om deze situatie om te keren, is met een overwinning volgende week."

Mbaye Leye: "Een gelijkspel dat aanvoelt als meer"

Zulte Waregem is net als Club Brugge de competitie met vier op negen begonnen, maar de perceptie is na de degradatiestrijd van vorig jaar uiteraard helemaal anders in dat deel van West-Vlaanderen.

 

"Het was voor ons belangrijk om hier minstens te proberen iets te rapen, ook al was het een match tegen de landskampioen", zei trainer Mbaye Leye. "We hadden al kansen in de eerste helft en daar hebben we Club in de wedstrijd gehouden." 

 

"In de tweede helft liet Club wat meer ruimte op de flanken en ik ben blij dat we daar van hebben geprofiteerd, want mijn spelers hebben echt gewerkt als gekken." 

 

"Het is uiteindelijk uitgedraaid op een gelijkspel, maar voor ons voelt dit aan als meer. Het is een referentiematch voor mijn groep.  Op Club Brugge hoog spelen en durven voetballen, dat is niet gemakkelijk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.