Ga naar de inhoud

Serieuze streep door (bank)rekening: Anderlecht en Club Brugge verliezen Belfius als sponsor

Club Brugge en Anderlecht zien in de nabije toekomst een belangrijke sponsor afhaken. Staatsbank Belfius stopt zijn sponsordeal met de twee Belgische voetbalclubs. Een streep door de rekening in Brugge en Brussel, want het zou gaan om heel wat miljoenen. 

Zowel Anderlecht als Club Brugge werd de voorbije jaren gesponsord door staatsbank Belfius en haar verzekeringsdochter DVV enerzijds en door Candriam, dat de beleggingsportefeuilles van vermogende Belfius-klanten beheert, anderzijds.

 

Het zou gaan om serieuze bedragen. Club Brugge zou van Candriam jaarlijks naar verluidt 1 miljoen euro krijgen om zijn merknaam op de achterkant van zijn shirts te zetten. Het nieuwe oefencomplex van Club Brugge kreeg ook de naam Belfius Basecamp.

 

Bij Anderlecht is Belfius hoofdsponsor. Candriam en DVV staan afwisselend op de voorkant van de shirts en de merknamen zijn ook overal te zien op de reclameborden in het stadion. Ook bij Anderlecht draagt het oefencomplex officieel de naam van de staatsbank. Alles samen zou Anderlecht daarvoor 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar krijgen.

 

Belfius laat in een reactie weten dat het stopzetten van zijn sponsoring past in een kostenbesparing en een strategiewijziging. 

 

Beide clubs moeten wel niet meteen op zoek naar nieuwe sponsors. De verbintenis met Club Brugge loopt nog tot het einde van dit seizoen (2022-2023). Bij Anderlecht wordt het contract dat loopt tot het einde van het seizoen 2023-2024 nagekomen.

Anderlecht: "We waren tijdig op de hoogte"

Bij Anderlecht vallen ze niet uit de lucht. "Anderlecht was op tijd op de hoogte dat Belfius zijn contract niet zou verlengen. Het gaat dan om de shirtsponsoring. Daarvan weten de clubs ook dat dat eindig is." 

 

"Het contract loopt nog twee volle seizoenen, er is nog voldoende tijd om een alternatief te vinden en uit te werken. Bovendien sluit Anderlecht niet uit dat de samenwerking met Belfius op andere manieren wel verder gaat."

Club Brugge: "We begrijpen de strategische keuze"

Ook bij Club Brugge kwam het nieuws niet als een verrassing."Wij werden inderdaad een tijd geleden op de hoogte gebracht van het feit dat Candriam/Belfius hun aflopende contract niet zou verlengen."

 

"In het verleden koos Belfius er al eens eerder voor om geen nieuw contract af te sluiten waarna ze na een korte onderbreking opnieuw van harte welkom waren."

 

"Als mediamerk begrijpen we dat er een andere strategische keuze wordt gemaakt op dit moment. De vroegtijdige informatie van Candriam  gaf ons ruim de tijd om met potentiële nieuwe partners te spreken."

Club Brugge in actie op het Belfius Basecamp