Ga naar de inhoud

Milan-coach Stefano Pioli over Charles De Ketelaere: "Elegant en intelligent"

AC Milan stelt Charles De Ketelaere vanmiddag om 14 u voor. In La Gazzetta dello Sport gaf succescoach Stefano Pioli vandaag al een uitgebreid interview en uiteraard kwam ook de aankoop van 35 miljoen euro aan bod.

Met zo'n prijskaartje zijn de verwachtingen voor Charles De Ketelaere hoog, maar de minzame Stefano Pioli is de eerste om zijn nieuwste goudhaantje niet al te veel druk op te leggen.

 

"Hij komt van een andere competitie en speelde er in een ander systeem, hij zal dus een beetje tijd nodig hebben", legt Pioli uit in de roze sportkrant. "Ik was de eerste om te zeggen dat hij geen haast mag hebben."

 

Maar de Italiaanse T1 is tegelijk ook gul met complimentjes. "Hij is zeer intelligent en je ziet meteen zijn kwaliteiten", vertelde hij na de eerste trainingen van CDK in Milaan.

Charles is een groot talent. Dat zie je ook als hij de bal raakt: hij is elegant, het is mooi om naar te kijken. Zaterdag zal hij enkele minuten maken tegen Vicenza, ook zondag speelt hij tegen Pergoletese.

Milan-coach Stefano Pioli

"Woensdagochtend hebben we op Milanello video's getoond van onze visie. Hij was zeer alert en je ziet dat hij het spelletje begrijpt."

 

"Hij ontdekt onze wereld, deze nieuwe omgeving, ons systeem en onze ploeg, maar hij was bij de pinken."

 

"Charles is een groot talent. Dat zie je ook als hij de bal raakt: hij is elegant, het is mooi om naar te kijken. Zaterdag zal hij enkele minuten maken tegen Vicenza, ook zondag speelt hij tegen Pergolettese."

 

Pioli had tijdens de transferonderhandelingen contact met de jonge Rode Duivel. "Ja, we hebben gebeld, maar dat is vrij gebruikelijk. Zo kon ik ook polsen naar wat hij verwacht en hoe hij speelde."

 

Ook Divock Origi, die andere Belgische aanwinst bij de kampioen, werd geïnterpelleerd over De Ketelaere. "Hij typeerde hem als een mix van Kai Havertz (Chelsea) en Kaka."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.