Ga naar de inhoud

Jonge Sloveen Matevz Govekar boekt eerste profzege in de Ronde van Burgos

Na Bastien Tronchon gisteren, boekte ook de 22-jarige Matevz Govekar (Bahrain Victorious) zijn eerste profzege in de Ronde van Burgos. De Sloveen won de sprint van de vroege vluchters, met daarbij ook Pieter Serry (Quick Step - Alpha Vinyl). De leiderstrui blijft in het bezit van Pavel Sivakov. 

De Ronde van Burgos lijkt de ronde van de stagiaires te worden. Bastien Tronchon pakte gisteren zijn eerste zege op zijn 4e stagedag, vandaag was het Matevz Govekar die er met de bloemen vandoor ging.

 

De Sloveen werd pas op 1 juni toegevoegd aan de selectie van Bahrain Victorious. In de Ronde van Burgos mocht hij voor de eerste keer proeven van het werk tussen de grote jongens.

 

Het succes kwam er na een lange ontsnapping met tal van andere jonge beloften. Daarbij één ervaren rot: Pieter Serry (Quick Step - Alpha Vinyl). Al zoekt ook die nog steeds naar een eerste profzege.

 

Maar Serry beschikte niet over het sterke eindschot zoals enkele van zijn medevluchters. Govekar wachtte zijn moment uitstekend af en snelde pas in de laatste hectometers voorbij Valentin Retailleau.

 

Pieter Serry werd uiteindelijk 4e. In de stand blijft Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers) leider, de genaturaliseerde Fransman probeert morgen op de slotdag zijn eindwinst veilig te stellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.