Ga naar de inhoud

Charles De Ketelaere: "Heb Roberto Martinez gezegd dat ik me hier zal tonen voor het WK"

Charles De Ketelaere.

Charles De Ketelaere zal zaterdag normaal zijn eerste minuten maken in een oefenpot van AC Milan, vandaag trotseerde hij de Italiaanse en Belgische journalisten tijdens zijn voorstelling. "Ik kon deze kans niet laten liggen", vertelde de ex-speler van Club Brugge.

Meer dan een halfuur werd de ene na de andere vraag afgevuurd op Charles De Ketelaere. Hij antwoordde in het Engels en had toch een tiental minuutjes nodig om te ontdooien en de zenuwen van zich af te schudden.

 

"Hier wordt intens gewerkt. Het is een niveau hoger en daar moet ik me aan aanpassen", vertelde De Ketelaere op het einde van zijn eerste werkweek, al zit die er nog niet helemaal op. Zaterdag en zondag debuteert hij normaal in twee oefenmatchen.

 

"Het zijn drukke weken geweest, maar ik vond het gewoon belangrijk om hier te kunnen tekenen. Deze club geeft kansen aan jongeren en je ziet hoe zulke spelers groeien en het team beter maken."

 

"Mijn integratie is hier nog volop aan de gang. Ik moet alles nog een beetje ontdekken, maar iedereen helpt me. Ik hoop zo snel mogelijk klaar te zijn."

 

Milan deed een flinke inspanning voor CDK. Clublegende Paolo Maldini bracht de onderhandelingen mee tot een goed einde.

 

"Hij is een icoon en ik ben dankbaar dat iemand als Maldini me wilde, maar het project was belangrijker dan individuen. Al was het wel fijn om door hem gecontacteerd te worden."

Mijn integratie is hier nog volop aan de gang. Ik moet alles nog een beetje ontdekken, maar iedereen helpt me. Ik hoop zo snel mogelijk klaar te zijn.

Charles De Ketelaere

"Kaka? Ik houd me niet bezig met zulke vergelijkingen"

De Italianen visten tevergeefs naar een bijnaam, maar Kaka - nog zo'n icoon bij Milan - werd opvallend vaak aan Charles De Ketelaere gelinkt.

 

"Ik weet wat voor een geweldige speler hij was, maar ik heb mijn eigen capaciteiten. Al hoop ik wel dat ik hetzelfde kan brengen", reageerde de aanwinst.

 

Die erfenis weegt niet op zijn schouders. "Ik kijk enkel naar de toekomst en wil dit team helpen. Ik houd me niet bezig met zulke vergelijkingen, wel met mijn progressie."

 

Progressie en minuten maken, dat zal nodig zijn om het tot in de Belgische WK-selectie te schoppen. Heeft CDK overlegd met bondscoach Roberto Martinez over zijn transfer?

 

"Ik heb met hem gesproken, maar hij heeft gewoon geluisterd en hij heeft niet geprobeerd om me te beïnvloeden."

 

De T1 van de Duivels wil dat zijn kern speelt. "Ik heb hem gezegd dat ik naar Milan wilde en dat ik ervan overtuigd ben dat ik zal spelen richting het WK."

 

"Ik weet dat ik hier kansen krijg om me te tonen. Ik kon deze kans niet laten liggen."

Kaka? Ik weet wat voor een geweldige speler hij was, maar ik heb mijn eigen capaciteiten. Al hoop ik wel dat ik hetzelfde kan brengen.

Charles De Ketelaere

voorstelling Charles De Ketelaere bij AC Milan

 1. vooraf, 14 uur 35. Na ruim een halfuur zit de persbabbel erop. .
 2. vooraf, 14 uur 32. Als jonge knaap was Charles De Ketelaere een prima tennisser. Ook dat is de Italianen niet ontgaan. Heeft hij iets meegenomen uit die sport? "Keuze tussen voetbal en tennis was makkelijk, want ik wilde voetballen met mijn vriendjes", herhaalt hij nog eens. "Tennis is meer een emotionele sport. Mentaal heeft me dat wel veel geleerd." .
 3. vooraf, 14 uur 30. De lawine aan vragen houdt nu al een halfuur aan. Is CDK overigens klaar om dit weekend te debuteren in de oefenmatchen? "Ja, de coach heeft me gezegd dat ik zaterdag zal spelen. Ik kan er niet op wachten en ik hoop dat ik iets kan tonen." .
 4. vooraf, 14 uur 28. Heeft Zlatan Ibrahimovic zijn nieuwe ploegmakker al verwelkomd? "Ik kan heel veel van hem leren. Ik kijk ernaar uit om hem te trainen", zegt CDK, die laat uitschijnen dat er nog geen ontmoeting is geweest. "Ibra" ligt nog in de lappenmand.  .
 5. vooraf, 14 uur 26. Of er een speler is die me inspireert? Mijn jeugdidool was Cristiano Ronaldo. Charles De Ketelaere.
 6. vooraf, 14 uur 23. In Italië lopen veel sterren rond. Dat beseft ook de West-Vlaming. "Ik ben er niet echt mee bezig, wel met hoe ik de beste kan zijn en kan verbeteren. Maar de Serie A telt inderdaad veel vedettes." .
 7. vooraf, 14 uur 21. De trequartista, dat is de positie waar de Italianen hem verwachten. Zo'n rol als aanvallende middenvelder hebben ook onder meer Kaka en Ronaldinho op zich genomen. Dat is een zware erfenis. "Ik kijk enkel naar de toekomst", zegt CDK. "Milan heeft een immens verleden, maar we kijken vooruit. Ik wil gewoon helpen. Ik denk niet aan de vergelijkingen met zulke legendes, wel aan progressie." .
 8. vooraf, 14 uur 19. Over naar het tactische luik. Welke rol ziet Charles De Ketelaere voor zichzelf weggelegd op het veld? "Ik ben technisch vaardig en mijn eerste baltoets is goed. Ik scoor ook en deel assists uit. Ik ben dynamisch en duik graag de ruimte in", typeert hij zichzelf.  "Bij Club heb ik veel posities bekleed. Ik verkies nu meer een rol rond een spits waarbij ik diep kan gaan, maar ook kan afhaken."  .
 9. vooraf, 14 uur 17. Paolo Maldini? Hij is een icoon uit het verleden, maar hij beïnvloedt ook het heden. Ik ben dankbaar dat zij me wilden, maar het project was belangrijker dan personen. Al was het wel fijn om door hem gecontacteerd te worden. . Charles De Ketelaere.
 10. vooraf, 14 uur 16. En wat met zijn vriendin? Heeft CDK ook haar moeten overtuigen? "Ze volgt me en ze is gewoon blij met deze kans. We zien wel hoe de combinatie met haar studies verloopt", vertelt hij over de privékwestie.  .
 11. vooraf, 14 uur 15. Gesprek met de bondscoach. Heeft Charles De Ketelaere overlegd met Roberto Martinez? "Ik heb met hem gesproken, maar hij heeft gewoon geluisterd en heeft me niet proberen te beïnvloeden." "Ik heb hem gezegd dat ik naar Milan wilde en dat ik ervan overtuigd ben dat ik zal spelen om naar het WK te gaan. Ik weet dat ik hier kansen krijg om me te tonen. Ik kon deze kans niet laten liggen." .
 12. vooraf, 14 uur 13. "Het waren drukke dagen", zegt Charles De Ketelaere, die iets meer ontspannen oogt bij de vragen van de Belgische journalisten. "Maar het is nu niet het moment om te rusten." .
 13. vooraf, 14 uur 12. Onze reporter polst hoe de integratie verlopen is. "Dat proces is nog aan de gang, ik heb nog maar 2 à 3 keer getraind en ik moet de rest nog leren kennen. Maar ze helpen me, de coach vertelt me ook wat hij verwacht", zegt CDK. "Ik ontdek het allemaal en ik hoop zo snel mogelijk klaar zijn." .
 14. vooraf, 14 uur 11. De Italianen proberen het nog eens: is er dan echt geen bijnaam? De schuchtere De Ketelaere moet hen weer ontgoochelen. "Men zegt gewoon Charles tegen mij, meestal op zijn Frans." .
 15. vooraf, 14 uur 09. Of ik de voorbije dagen al door iets verrast was? Het is gewoon een ander land en de trainingen zijn zeer intens. . Charles De Ketelaere.
 16. vooraf, 14 uur 09. Kaka 2.0? Bij de Milan-fans dromen ze al dat ze de nieuwe Kaka gestrikt hebben. "Ik weet wat voor een geweldige speler hij was. Ik heb video's bekeken, maar ik heb mijn eigen capaciteiten. Maar ik hoop dat ik hetzelfde kan brengen." Milaan, ook Inter, kleurt tegenwoordig wel opvallend Belgisch. Bij de stadsrivaal speelt ook Romelu Lukaku met rugnummer 90. Dat belooft. "Dat rugnummer had ik ook bij Club. Het is niet zo belangrijk, maar het bracht me wel geluk en succes." .
 17. vooraf, 14 uur 05. AC Milan heeft het roer omgegooid en werkt tegenwoordig met erg veel jongeren. Was dit ook doorslaggevend voor zijn keuze? "Het was belangrijk dat Milan kansen geeft aan de jeugd. Je ziet ook hoe zulke spelers groeien en de ploeg beter maken", vertelt CDK, aan wie ook gevraagd wordt of hij een bijnaam heeft. "Het maakt niet uit hoe jullie mij noemen", grapt hij.  .
 18. vooraf, 14 uur 03. Charles De Ketelaere moest lang wachten op de witte rook. Vreesde hij een doemscenario? Hoe groot is zijn opluchting en heeft hij zelf water bij de wijn moeten doen? "Het waren intense weken", vertelt de Rode Duivel, die toch wat nerveus oogt. "Mijn makelaars hielden me op de hoogte. Ik had mijn keuze voor Milan gemaakt en daarna was het aan hen." "Voor mij was het gewoon belangrijk om hier te kunnen tekenen." .
 19. vooraf, 14 uur 01. Ik houd van deze gepassioneerde fans. Hier wordt intens gewerkt, maar dat ben ik gewoon. Dit is gewoon nog een niveau hoger en dat moet ik proberen te bereiken. . Charles De Ketelaere.
 20. vooraf, 14 uur 01. De Italianen zijn stipt: Charles De Ketelaere ontvangt de eerste vragen. .