Ga naar de inhoud

Rohan Dennis vult leemte op met goud op Gemenebestspelen, Geraint Thomas valt in tijdrit

Rohan Dennis heeft in Wolverhampton de tijdrit op de Gemenebestspelen naar zijn hand gezet, pas zijn 2e overwinning van het jaar na het Australisch tijdritkampioenschap. Dennis werd enigszins geholpen door een val van medefavoriet Geraint Thomas, die uiteindelijk nog derde werd. Ook bij de vrouwen won met Grace Brown een Australische.

Rohan Dennis heeft al twee wereldtitels achter zijn naam staan, maar zijn droom was om ooit een gouden medaille winnen op een "Spelen". Op de Olympische Spelen van Tokio strandde hij op brons, op de Gemenebestspelen van 2014 was het zilver.

 

Maar nu is het dus een gouden medaille voor de 32-jarige Australiër. Het verwachte duel met Geraint Thomas kwam er uiteindelijk niet, omdat de nummer 3 van de afgelopen Tour de France.

 

Thomas herpakte zich nog wel, maar opnieuw was een 3e plaats het hoogst haalbare. Fred Wright, een van de revelaties van de Tour, snoept Thomas nog net het zilver af.

Ook bij de vrouwen klonk het Australische volkslied. Grace Brown had een dikke halve minuut voorsprong op thuisrijdster Anna Henderson. Ook voor Brown is het de eerste gouden medaille op de Gemenebestspelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag mannen
1. Rohan Dennis (Aus) 37 km in 46'42"
2. Fred Wright (GBr) op 26"
3. Geraint Thomas (Wal) 28"
4. Aaron Gate (NZe) 2'22"
5. Luke Plapp (Aus) 2'26"
Uitslag vrouwen
1. Grace Brown (Aus) 29 km in 40'05"
2. Anna Henderson (GBr) op 34"
3. Georgia Williams (NZe) 1'20"