Ga naar de inhoud

Koulibaly fluit Napoli-voorzitter terug: "Zo kun je niet over Afrikaanse teams spreken"

Kalidou Koulibaly maakt nu het mooie weer bij Chelsea.

Het voornemen van Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis om alleen nog maar Afrikaanse spelers aan te nemen die weigeren de Afrika Cup te spelen, stuit op onbegrip bij Kalidou Koulibaly. De ex-speler van Genk en Napoli ijvert voor respect voor de Afrikaanse landenteams.

"Wij zijn de idioten die de salarissen betalen om hen voor anderen te laten spelen."  De Laurentiis maakte zijn afkeer voor de Afrika Cup dinsdag wel heel duidelijk. Zijn oplossing: met een ondertekend document afstand nemen van deelname aan het Afrikaanse landentoernooi.

 

Tijdens de vorige editie van de Afrika Cup kon Napoli bijvoorbeeld geen beroep doen op de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk), die deze zomer verkaste naar Chelsea, en de Kameroense middenvelder Frank Zambo-Anguissa.  

 

Koulibaly, die 8 seizoenen bij Napoli speelde, leidde Senegal wel naar de eindzege in de Afrika Cup. Hij is het dan ook volledig oneens met zijn ex-voorzitter. "Voor mij is respect voor iedereen het allerbelangrijkste", zei hij.

 

"Zo kun je niet spreken over een Afrikaanse nationale ploeg. Je moet er evenveel respect voor hebben als voor de andere nationale ploegen."

 

"Ik denk dat niet iedereen in de club dezelfde mening heeft als de voorzitter. Ik ken iedereen bij Napoli, ik ken de supporters en de supporters zullen dit niet leuk vinden."