Ga naar de inhoud

Sprintsensatie Lorena Wiebes wisselt DSM in voor SD Worx

Lorena Wiebes won 2 ritten in de voorbije Tour de France.

Topteam SD Worx heeft zijn selectie nog wat meer aantrekkingskracht gegeven. Lorena Wiebes (23) ligt voor 3 jaar vast bij SD Worx, de ploeg van onder meer Lotte Kopecky en Demi Vollering. Wiebes won dit seizoen al 17 keer.

Lorena Wiebes sloeg al toe tijdens de openingsrit van de Tour de France Femmes en net op de Champs-Elysées lekte uit dat ze haar lopende contract bij DSM vroegtijdig zou stopzetten.

 

Veelvraat Wiebes, die dit seizoen al 17 keer heeft gewonnen, maakt gebruik van een clausule in haar contract. 

 

Ze kon eerder uitstappen als ze van een ander team een verbeterde aanbieding kreeg, stipuleert haar nieuwe werkgever SD Worx. "Met DSM bereikten we na gezamenlijk overleg een akkoord", klinkt het.

 

Snelheidsduivel Wiebes tekent tot en met 2025 en zal bij SD Worx een drietand vormen met Demi Vollering en Lotte Kopecky.

 

Sportief manager Danny Stam benadrukt dat van een vertrek van Kopecky geen sprake is en dat het duo niet altijd in elkaars vaarwater zal trappen.

 

"Met Wiebes gaan we voor de echte massasprints, terwijl Kopecky in de ietwat zwaardere wedstrijden wordt uitgespeeld. Ik zie bij Wiebes ook het talent om zich nog verder te ontwikkelen."

 

"De kracht van onze ploeg is altijd geweest dat we met meerdere toppers naast elkaar aan de start staan. Daarnaast komen er steeds meer wedstrijden op de kalender in het vrouwenwielrennen. Dat betekent ook dat we steeds vaker een dubbel programma zullen rijden en daar extra in moeten investeren.” 

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Deze aanbieding biedt veel mogelijkheden"

“Al jaren droomde ik ervan om deel uit te kunnen maken van ’s werelds beste UCI vrouwenteam met meerdere wereldtoppers waar ik me ook aan kan optrekken”, aldus Lorena Wiebes. 

 

“Ik had in principe graag bij mijn huidige team willen blijven, maar ik kreeg van Team SD Worx een aanbieding die veel mogelijkheden biedt."

 

"Ik kijk met trots terug op een leerzame en zeer succesvolle tijd bij Team DSM. Ik probeer er nog een succesvolle resterende termijn van dit seizoen van te maken.”