Ga naar de inhoud

Charles De Ketelaere in eerste interview: "Ik wilde alleen maar naar Milan komen"

Charles De Ketelaere (21) beleeft vandaag zijn eerste werkdag bij AC Milan. Zijn Italiaanse club deelde dan ook een gesprekje met de ex-speler van Club Brugge. "Al sinds het begin van dit jaar hadden mijn makelaars contact met Milan", onthult hij.

Na zijn medische testen gisteren nam Charles De Ketelaere ook de tijd om de clubkanalen toe te spreken. 

 

"Ik heb er altijd van gedroomd om voetballer te worden, maar ik had nooit gedacht dat ik bij een club als AC Milan zou terechtkomen", vertelt hij in een gesprek. 

 

"Ik ben heel trots dat ik nu een speler van deze club ben", zegt de West-Vlaming.

 

"Ricky (Massara, sportdirecteur) en Paolo (Maldini, technisch directeur) vertelden me dat ze vastberaden waren om me naar deze club te halen. Al sinds het begin van dit jaar stonden mijn makelaars in contact met hen."

 

"Wanneer de transfermarkt opent, dan is het natuurlijk druk. Ik had gesprekken met het bestuur en met de coach. Ik wou alleen maar naar AC Milan komen. Het heeft wat tijd gekost, maar ik ben blij hier te zijn."

 

(lees voort onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij AC Milan zal Charles De Ketelaere, die intussen acht caps telt bij de Rode Duivels, de kleedkamer delen met landgenoten Alexis Saelemaekers en Divock Origi, die deze zomer overkwam van Liverpool. 

 

"Van Alexis hoorde ik bij de nationale ploeg wat voor club dit is. Ik hoorde enkel goede zaken. Met Divock heb ik nog niet gesproken."

 

Vorig seizoen kroonde AC Milan zich voor het eerst in elf jaar nog eens tot landskampioen. 

 

"Het is fantastisch in een team terecht te komen dat net de Scudetto heeft gewonnen. Ik beloof dat ik alles zal geven in elke match die ik zal spelen. Ik hoop dat we prijzen zullen winnen", aldus De Ketelaere, die zich bewust is van het roemrijk verleden van de Serie A-club. 

 

"AC Milan heeft zoveel fantastische spelers gehad, zoals Ronaldinho, Paolo Maldini, Kaká en de Nederlanders Ruud Gullit en Marco van Basten."

 

Bij de Milanezen zal De Ketelaere met rugnummer 90 spelen, net zoals bij Club Brugge. 

 

"Dat nummer draag ik al sinds mijn jeugd. Ik speelde er goed mee en ik wou dan ook voortdoen met dat nummer", besluit De Ketelaere.

Het is fantastisch in een team terecht te komen dat net de Scudetto heeft gewonnen. Ik beloof dat ik alles zal geven in elke match die ik zal spelen. 

Charles De Ketelaere