Ga naar de inhoud

Bizarre wending in F1: vervanger Alonso ontkent deal met Alpine, ondanks aankondiging

De Formule 1 heeft er weer een soap bij. Renstal Alpine kondigde in de vooravond aan dat de talentvolle Oscar Piastri, regerend kampioen in de F2, het zitje van Fernando Alonso overneemt. De Australiër ontkende dat enkele uren later evenwel met klem: "Ik rij niét voor Alpine in 2023."

Het leek een logisch een-tweetje. Door het vertrek van Fernando Alonso naar Aston Martin keek het Franse Alpine naar de eigen wachtkamer voor een opvolger.

 

Testrijder Oscar Piastri onderstreepte al zijn enorme talent door het kampioenschap te winnen in de F2-klasse. Ook teambaas Otmar Szafnauer had al vaker laten vallen dat de Australiër volgend seizoen zijn kans zou krijgen.

 

En kijk, Alpine kondigde vandaag met grote trom aan dat Piastri effectief een tandem zou vormen met Esteban Ocon in 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar toen kwam er een compleet onverwachte wending.

Piastri zelf ontkende via sociale media namelijk dat er een akkoord is.

 

"Ik begrijp dat, zonder mijn toestemming, Alpine F1 een persbericht uitstuurde dat ik volgend jaar voor hen rij. Dat is fout. Ik heb geen contract bij Alpine getekend voor 2023. Ik zal niét voor Alpine rijden volgend jaar."

 

Duidelijke taal. Het lijkt dan ook logisch dat Piastri al zeker is van een zitje bij een ander team. Volgens kenners zou dat wel eens McLaren kunnen zijn...

 

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.