Ga naar de inhoud

Olympisch kampioene Anna Kiesenhofer wil met Spaans team naar de Vuelta

Kent u de olympische wegkampioene van Tokio nog? Anna Kiesenhofer verraste vriend en vijand met haar gouden medaille in Japan en het Oostenrijkse buitenbeentje liet zich sindsdien amper zien in competitie. Daar wil ze binnenkort verandering in brengen in de Vuelta. 

Annemiek van Vleuten wint niet alles wat er te winnen valt. De Nederlandse veelvraat misrekende zich met haar landgenotes en de andere favorietes op de Spelen van Tokio in de zomer van vorig jaar.

 

Met een lange ontsnapping troefde Anna Kiesenhofer (31) alle favorieten af. De Oostenrijkse reed in 2017 één seizoen voor Lotto-Soudal, maar stippelde daarna haar eigen traject uit zonder coach of team. 

 

De voormalige triatlete is dan ook een bezige bij.  Vier jaar nadat ze haar Master had behaald aan de Universiteit van Cambridge, studeerde ze in 2016 aan de Universiteit van Catalonië af als doctor in de wiskunde. Nadien werkte ze als postdoctoraal onderzoekster aan de Universiteit van Lausanne.

 

Kiesenhofer wil zich nu toch weer laten zien op de fiets. Ze mikt op de Vuelta, een vijfdaags afkooksel (7-11 september) tijdens de Ronde van Spanje. 

 

Ze wordt dus opnieuw profwielrenster en ze doet dat bij het Spaanse continentale team Soltec.