Ga naar de inhoud

Jef Vandorpe stopt met rolstoeltennis: "Ik kon me niet genoeg meer opladen"

Kort na zijn 21e verjaardag heeft Jef Vandorpe besloten om het rolstoeltennis vaarwel te zeggen. Vandorpe was een jaar geleden nog de nummer 11 van de wereldranglijst, maar het heilige vuur is naar eigen zeggen gedoofd.

In het zog van Joachim Gérard zette ook Jef Vandorpe zijn weg naar de top van het rolstoeltennis in. Voor de Spelen van Rio was hij nog net te jong, maar in Tokio was hij er wel bij. Zowel in het enkel- als dubbelspel bereikte hij toen de 1/8e finales.

 

Maar sindsdien was het stil rond Vandorpe en nu heeft hij de knoop doorgehakt. "Op naar nieuwe uitdagingen", post de rechtenstudent op Instagram.

 

"Ik heb besloten om mijn carrière als professioneel rolstoeltennisser te beëindigen. Ik stelde maanden geleden al vast dat ik de motivatie om op het hoogste niveau te spelen miste. Uiteindelijk is die motivatie niet meer teruggekeerd."

 

"Ik kijk terug op veel schitterende jaren en ervaringen. Ik wil graag iedereen bedanken die mij gesteund heeft, van dichtbij en veraf. Op naar het volgende hoofdstuk!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.