Ga naar de inhoud

WK BMX: Elke Vanhoof en Ruben Gommers out op dag 1, brons voor junior Magdelijns

Nantes is het toneel van het WK BMX.

De Belgische eliterenners Elke Vanhoof en Ruben Gommers hebben zich gisteren niet kunnen plaatsen voor de tweede dag van de wereldkampioenschappen BMX in Nantes. In de jeugdcategorieën was er brons voor Wannes Magdelijns bij de junioren (mannen) en een vijfde plaats voor Aiko Gommers (junioren vrouwen).

Europees vicekampioene Elke Vanhoof greep zaterdag in haar eerste ronde naast een rechtstreeks ticket voor de halve finales en eindigde in de herkansingen een plekje te ver om zich in tweede instantie toch nog te kwalificeren.

Belgisch kampioen Ruben Gommers stootte bij de mannen door tot in de 1/8e finales, maar werd daarin uitgeschakeld.

Vanhoof en Gommers waren de enige eliterenners in de 12-koppige Belgische delegatie. Vijf van de jeugdrenners wisten zich gisteren wel te kwalificeren voor de tweede WK-dag. 

 

Wannes Magdelijns werd in de finale bij de junioren derde, na de Nederlanders Julian Bijsterbosch en Jaymio Brink. Thomas Willems werd in dezelfde categorie uitgeschakeld in de kwartfinales.

 

Aiko Gommers snelde in de finale bij de junioren vrouwen naar de vijfde plaats. Robyn Gommers sneuvelde in de kwartfinales.

 

Bij de beloften was de kwartfinales ook het eindstation voor Thibaut Stoffels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.