Ga naar de inhoud

Wereldtitel Formule E lonkt voor Stoffel Vandoorne na vierde plek in Londen

Stoffel Vandoorne is goed op weg naar de wereldtitel in de Formule E.

Gisteren werd hij 2e en zette hij al een grote stap richting de titel, vandaag deed Stoffel Vandoorne daar nog een pasje bij. In zijn Mercedes viel de Belg net naast het podium in de tweede race in Londen, maar hij bleef zijn voornaamste tegenstanders in het wereldkampioenschap voor.

Stoffel Vandoorne begon op plaats 13 aan zijn tweede racedag in Londen. Hij moest vooral de Australiër Mitch Evans in de gaten houden, de nummer twee in het algemene klassement.

 

Onze landgenoot reed een sterke race in zijn Mercedes en rukte al gauw op. Het podium was te hoog gegrepen, maar Vandoorne sleepte alsnog een vierde plek uit de brand in de Britse hoofdstad.

 

De Braziliaan Di Grassi (Rokit Veturi) ging met de overwinning aan de haal voor thuisrijder Dennis (Avalanche Andretti) en De Vries, ploeggenoot van Stoffel Vandoorne. Mitch Evans kende een baaldag, want hij moest opgeven. Ook nummers 3 en 4 in het klassement - Mortara en Vergne - sprokkelden geen punten.

 

Dat betekent goed nieuws voor Vandoorne, die opnieuw zijn voorsprong uitbouwt. De Belg heeft 36 punten marge. Die verdedigt hij in de laatste twee races van het seizoen, op 13 en 14 augustus in Zuid-Korea.

Concurrent Mitch Evans valt uit:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Stand Formule E
  rijder auto punten
1. Stoffel Vandoorne Mercedes 185
2. Mitch Evans (NZe)
Jaguar 149
3. Edoardo Mortara (Zwi) Rokit Venturi 144
4. Jean-Eric Vergne (Fra) DS Techeetah 128
5. Antonio Felix Da Costa (Por) DS Techeetah
116