Ga naar de inhoud

Van Vleuten moest 3 (!) keer van fiets wisselen: "Het doorrijden van concurrentie is niet mijn stijl"

De mecaniciens van Annemiek van Vleuten draaiden overuren. De Nederlandse gele trui moest tijdens de slotrit maar liefst drie keer van fiets wisselen. Ondanks al die materiaalpech kon ze toch relatief snel weer voorin postvatten. 

Een scenario dat je als gele trui in een slotrit van de Tour liever niet meemaakt. Annemiek van Vleuten kende wel heel veel pech onderweg.

 

"In de afdaling reed ik lek  met mijn gele fiets. Toen kreeg ik gelukkig al snel een fiets van mijn ploegmaat, maar dat zadel stond wel een stuk lager. Zo moest ik even koersen op een kinderfiets."

 

"Toen ze vanvoor hoorden dat ik lek was gereden, zijn ze beginnen doorrijden. Als je zo wil koersen dan moet je dat maar doen. Het zou niet mijn manier zijn van koersen en zo zou ik niet willen winnen. Blijkbaar denken sommigen daar anders over."

 

"Gelukkig werd ik dankzij de ploeg weer snel naar voren gebracht. Ik was nooit echt in paniek, want ik heb natuurlijk een grote voorsprong. Toen dacht ik nadien ook wel: ik zet het hier even recht."

 

En dat deed ze. Kijk hieronder naar het interview met Van Vleuten en haar fietswissels tijdens de wedstrijd.

Van Vleuten wisselt van fiets met een ploeggenote

De Nederlandse keert op indrukwekkende wijze terug

Maar moet dan weer naar haar eigen fiets wisselen

Van Vleuten wisselt dan nog een derde keer

Voelde Van Vleuten zich oncomfortabel op geel materiaal?

José De Cauwer trapte de voorzet, Ruben Van Gucht en Ine Beyen kopten hem binnen. Die eerste deed aan het commentaarsduo de suggestie dat de speciale gele fiets van Van Vleuten wellicht pas vannacht gemonteerd is. En hij daardoor niet honderd procent correct afgesteld was.

 

"En dan moet je daarop meteen één van de belangrijkste wedstrijden uit je leven rijden", pikte Beyen in. "Je mag een fiets dan nog exact hetzelfde afmonteren... Er zit toch steeds een minimaal verschil op. Als je daar dan heel gevoelig aan bent, merk je meteen het verschil."