Ga naar de inhoud

Tour-winnares Van Vleuten: "Een droom om in het geel te winnen op La Planche"

Geen ceremoniële champagnerit voor het peloton vandaag. De rensters moesten zich namelijk nog over de Super Planche des Belles Filles sleuren. Nog een mooie uitdaging voor gele trui Van Vleuten dus. De Nederlandse snelde op de slotklim weg mocht haar Touroverwinning vieren aan de finish.

In het geel winnen op La Planche des Belles Filles. Er zijn slechtere manieren om je Touroverwinning in de verf te zetten.

 

"Het is een droom die uitkomt om het geel te winnen op La Planche des Belles Filles. Het is niet gemakkelijk geweest, zeker vandaag niet. Hier solo aankomen, is de best mogelijke finish."

 

"Ik ben enorm trots dat ik de eerste vrouw ben die de Tour in deze hoedanigheid kan winnen. Ik hoop dat dit het startschot is voor een nog groter evenement de komende jaren. Dit is een mijlpaal."

 Ik hoop dat dit het startschot is voor een nog groter evenement de komende jaren.

Annemiek van Vleuten

Gisteren won Van Vleuten al op een fantastische wijze in de Vogezen en vandaag doet ze dat kunstje nog eens over.


"Het kan nu eindelijk allemaal bezinken. Ik wou gisteren niet te vroeg juichen en de focus bewaren voor vandaag. Dus nu kan ik vol vieren met het team."

 

"We vieren soms te weinig na een overwinning dus vanavond kunnen we feesten zonder aan morgen te denken en genieten van pizza en ijsjes! "