Ga naar de inhoud

Renners en publiek gewond bij zware crash op piste van Gemenebestspelen

Vlak voor de 24-jarige Walls wordt gevallen, de Engelsman wordt over de reling in het publiek gekatapulteerd.

Opschudding op de Gemenebestspelen in Engeland. De Engelse baanwielrenner Matt Walls (24) is zwaar ten val gekomen in het Lee Valley VeloPark in Londen: tijdens de kwalificaties voor de scratch vloog Walls met zijn fiets over de reling in het publiek. Liefst 8 renners gingen tegen de vlakte bij de crash. Zowel renners, als toeschouwers hadden verzorging nodig.

Beelden van de crash:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

8 renners vallen, Walls en publiek verzorgd

Vlak voor Walls werd gevallen, waarna de olympische kampioen van vorig jaar in het omnium en de vicekampioen in de koppelkoers over de reling in het publiek werd gekatapulteerd.

Volgens een woordvoerder van Team England is Walls "oké". De renner werd meer dan een half uur behandeld in de tribune. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, net als collega Matthew Bostock. Beide renners hebben zondagavond het ziekenhuis al verlaten, zonder zware blessures.

Verschillende toeschouwers raakten ook geblesseerd bij de crash, aldus de BBC. Een man werd verzorgd aan een snijwonde in zijn arm en ook een klein meisje had medische verzorging nodig, maar niemand was er ernstig aan toe.

De wedstrijd werd wel stilgelegd en de toeschouwers dienden het gebouw te verlaten, terwijl Walls behandeld werd.