Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky is eerlijk: "Had op meer gehoopt, maar heb me wel geamuseerd"

Lotte Kopecky was een van de uithangborden van SD Worx.

Het hooggebergte is haar ding niet, Lotte Kopecky sluit de eerste editie van de Tour de France Femmes af met 2 derde plaatsen. "Ik moet eerlijk zijn, ik had op meer gehoopt en kan dus niet tevreden zijn over mijn Tour", gaf de Belgische van SD Worx voor de start van de slotrit toe.

Kopecky behaalde enkele mooie ereplaatsen. "Ik wilde graag een ritzege, maar dat is niet gelukt. Maar als ik dat buiten beschouwing laat, heb ik me wel geamuseerd."

"Het publiek was fantastisch, dit was een mooie eerste editie. Verder hebben we met de ploeg een heel mooie Tour gereden. We wonnen een etappe met Marlen Reusser en Demi Vollering staat tweede in het klassement."

"Ik denk dat we realistisch moeten zijn. Annemiek staat 2 stappen boven ons en ook boven al de rest van het peloton. De bollen zijn zeker nog een doel, etappewinst kan ook nog voor de ploeg."

"Voor mezelf had ik op meer gehoopt dan 2 derde plaatsen en 1 zesde plaats. Ik wilde graag met een ritzege naar huis gaan, maar dat is niet gelukt."

"Ik ben dan voor mezelf wel hard en kan eerlijk zeggen dat ik niet tevreden ben over mijn Tour. Hiervoor ben ik niet naar hier gekomen. Maar goed, er staan heel veel vrouwen aan de start en een ritzege pakken was zeker geen gemakkelijk doel om na te streven."

"Een verklaring waarom ik me hier niet top voelde, heb ik nog niet. Volgende week laat ik me alleszins eens onderzoeken, een bloedanalyse uitvoeren. We zullen even alles op een rijtje zetten en zien wat dat als inzicht geeft", besloot Kopecky.

Een verklaring waarom ik me hier niet top voelde, heb ik nog niet. Volgende week laat ik me alleszins eens onderzoeken

Lotte Kopecky

CEO is tevreden met publiek en media-aandacht

CEO Kobe Verdonck van SD Worx was ook van de partij in Lure bij de start van de laatste etappe van de Tour, ook directeur Erwin Janssen kwam zijn licht opsteken. "De ploeg doet het goed", zei Verdonck.

"We wonnen al een etappe met Marlen Reusser en staan tweede in het klassement met Demi Vollering. Ook dragen we de bergtrui. Daar kunnen we heel tevreden mee zijn."

"Tegen Annemiek van Vleuten is het niet gemakkelijk strijden. Maar goed, er rest nog één etappe. Er kan nog veel gebeuren, maar normaal zal zij wel eindwinnares worden."

"Hoe dan ook is deze wedstrijd voor ons wel een succes. Als je ziet hoeveel publiek hier aanwezig is, hoeveel media-aandacht er was. Dit was een goede eerste editie."