Ga naar de inhoud

BEKIJK: Real klopt Juventus in VS, invaller Hazard heeft voet in 2e goal

Zijn maats vieren de 2-0 van Asensio (rug).

Real Madrid heeft zijn Amerikaanse tour afgesloten met een prestigieuze 2-0-zege tegen Juventus in de mythische Rose Bowl in Los Angeles. Karim Benzema en Marco Asensio maakten de doelpunten, Thibaut Courtois speelde de hele match, Eden Hazard viel in de 63e minuut in en bereidde de 2e goal voor.

De onvermijdelijke Benzema dacht al na 8 minuten de score te openen, maar Valverde stond buitenspel. Maar 10 minuten later had de Franse spits toch zijn goaltje beet, vanaf de stip. Vinicius dwong die af bij een tackle van Danilo, ex-Real.

20 minuten voor het einde legde Asensio de eindstand vast. Hazard, die in de 63e minuut inviel voor Vinicius, dribbelde goed naar voren en had de pre-assist in huis. De Rode Duivel pakte uit met een fraaie een-twee met Asensio en vond Vallejo, die de bal panklaar legde voor Asensio.

Juventus had geen enkele bal tussen het kader, nog maar eens het bewijs van een manco aan spitsen na het vertrek van Alvaro Morata (terug naar Atlético Madrid na zijn huurbeurt) en Paulo Dybala, die met een vrije transfer naar Roma vertrok.

Juventus speelt donderdag nog een oefenmatch tegen zijn U23-ploeg, op 7 augustus volgt Atlético Madrid.

Voor Real was het de laatste voorbereidingswedstrijd. Op 10 augustus begint het aan zijn seizoen met de Europese Supercup tegen Frankfurt.

Bekijk de hoogtepunten van de match:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Barcelona klopt New York met 2-0

Reals rivaal Barcelona zette ook een punt achter zijn Amerikaanse voorbereidingstour met dezelfde score tegen New York Red Bulls. Ousmane Dembélé en Memphis Depay maakten de goals in de Red Bull Arena in Harrison.

Raphinha bediende Dembélé voor de 1-0 kort voor de rust met een no-lookpass. Lewandowski kreeg heel wat kansen om zijn rekening bij Barcelona te openen, maar de Poolse spits blijft voorlopig Catalaans droog staan. Hij stond in de 2e helft zijn plaats af aan Depay, die kort voor affluiten profiteerde van een blunder in de NY-verdediging.

Op 7 augustus oefent Barça nog tegen Pumas UNAM uit Mexico, een week voor de opening van het nieuwe La Liga-seizoen. Pumas is de nieuwe ploeg van Barça-icoon Dani Alves (39), die vorig seizoen nog een jaartje bij Barcelona vertoefde.