Ga naar de inhoud

Zieke Julie De Wilde verloor witte trui: "Enorm afgezien gisteren, vandaag gaat het beter"

Julie De Wilde verloor gisteren haar witte trui aan de Zweedse Julia Borgström.

Julie De Wilde is de jongste renster in deze Tour én tot gisteren ook de beste. Nadat ze 's nachts minder goed geslapen had, verloor ze haar witte trui. Maar vandaag is de 19-jarige van Plantur-Pura weer combattief. "Ik wilde gisteren 10 keer afstappen, maar ik heb volgehouden."

Uiteindelijk verloor De Wilde gisteren 30 seconden op de Zweedse Julia Borgström, die nu met 14 seconden voorsprong op nummer 2 De Wilde het jongerenklassement aanvoert.

Gisteren was ze wat ziekjes, hoe voelt ze zich vandaag? "Het gaat beter. Ik heb in één blok geslapen. Ik ben blij dat ik vandaag kan starten."

Velen dachten dat het beter was dat ze niet meer zou starten gisteren. "Ik ben blij dat ik gestart ben. Ik heb enorm afgezien, maar het gaat nu beter. Er was ook niet iets om niet te starten. Ik had geen koorts."

Opgeven doet ze niet graag: "Ik heb 10 keer gedacht: "Nu ga ik afstappen", maar ik heb volgehouden."

"Eergisterenavond voelde ik me echt slecht, ik sliep ook niet goed. Ik had het warm en koud, had spierpijn. Maar ik wou echt niet stoppen."

Niet bang van cols: "Ik denk nog aan witte trui"

Voor de 3 cols van 1e categorie vandaag hoopt ze op een betere dag. "Als ik een normale dag heb, moet ik dat wel overleven. Dit schrikt me niet af. Al zijn mijn klimmerskwaliteiten een vraagteken voor mij, omdat ik me niet zo goed voelde. Ik hoop evenwel op een goede dag en dan zien we wel. Ik wil vandaag aanklampen en volgen."

De witte trui zit nog in haar hoofd. "Het verschil is niet zo groot. Ik denk er wel aan, maar ik hoop vooral dat het vandaag beter gaat dan gisteren."