Ga naar de inhoud

Voorzitter Fenerbahce weigert zich te verontschuldigen na "onnodige" Poetin-gezangen

De fans van Fenerbahce lieten zich van hun lelijkste kant zien.

Ali Koc, de voorzitter van de Turkse voetbalclub Fenerbahce, is niet van plan om zich te excuseren tegenover Oekraïne, nadat fans van zijn club de naam van de Russische president Vladimir Poetin hebben gescandeerd in een match tegen Dynamo Kiev.

De supporters van Fenerbahçe toonden zich woensdagavond van hun lelijkste kant. In de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Dinamo Kiev uit Oekraïne scandeerden de fans de naam van de Russische president Vladimir Poetin.

 

Ali Koc, de voorzitter van Fenerbahce, weigert zich nu te excuseren. "Naar mijn mening waren het ongepaste, onnodige gezangen. Ze stonden ver af van de identiteit en waarden van Fenerbahce", zei hij aan de Turkse krant Fanatik.

 

"Maar wat moeten we doen, mensen de mond snoeren? We zullen ons niet verontschuldigen tegenover Oekraïne." Koc zei ook dat de Dynamo-spelers de thuisfans meermaals hebben geprovoceerd.

 

De Europese voetbalbond UEFA heeft intussen een onderzoek ingesteld. Dynamo, dat de wedstrijd wel won, treft in de volgende ronde het Oostenrijkse Sturm Graz.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.